Experter sågar konventionell vetenskap med topphemligt rakhyvelprojekt

Teknikexperter som arbetar på icke avslöjad topphemlig ort sägs vara på gränsen till ett nytt fantastiskt genombrott inom teknologin för engångsrakhyvlar.

Det anmärkningsvärda framsteget inom rakteknologin kommer att angripa hårsäckarna med ett revolutionerande nytt skärsystem och annonseringen om det kommer att träffa vuxna män mitt i prick och beröva dem talförmågan.

I inledande försök har mansansikten blivit så släta att experter på alternativ energi redan börjat fundera över möjligheten att dra nytta av denna friktionslösa yta.

Den enastående prestationen blir emellertid bara en del av en rikhaltig historia av imponerande språng i vetenskapen om engångsrakhyvlar. Den första engångshyveln med ett blad uppfanns av Gillette 1901. Detta blev grunden för rakhyvelteknologin under nära 80 år och många ansåg att denna uppfinning var omöjlig att överträffa.

Men 1979, efter nästan ett decennium av utveckling, presenterades den första rakhyveln med tvillingblad för en överraskad värld. Den var visserligen lik en vanlig rakhyvel till det yttre men den innehöll ett extra blad. Det andra bladet kunde fånga hårstrån som hade sett det första bladet närma sig och duckat. När så de omisstänksamma hårstråna rätade på sig igen, drabbades de av det andra bladet som självsäkert beseglade deras öde.

Rakhyveln med tvillingblad höll sig kvar i toppen på rakligan under de kommande 20 åren, och man kunde inte se någon som helst möjlighet att förbättra den. Men ändå, utan att någon rimligtvis kunde ha förutspått det, släpptes rakhyveln med trillingblad(!) 1999.

Den var utformad på liknande sätt som tvillingbladshyveln, men med den extra fördelen av ytterligare ett blad. En svindlande bedrift som man i rakningskretsar fortfarande inte lyckats acceptera helt och fullt.

Så hur ska det gå med denna den senaste utvecklingen? Vetenskapsmän som arbetar i projektet med den gåtfulla titeln ”Quattro” vill inte yppa något, men projektledaren Carl Borg avslöjar att den nya rakhyveln skulle kunna innebära 33 % ökning av rakeffekten.

En del bedömare tror att Gillettes revolutionerande rakhyvel snart kommer att inleda nästa epok i rakningens historia.

Forskare fångar naturens minsta partikel

Ryggdunkarna haglade hjärtligt veckan efter upptäckten av en ny, mikroskopisk partikel. Genombrottet som åstadkoms på Linköpings universitet kom efter månader av vad den stolta forskargruppen

Öka stressen i ditt liv

Vägra att göra något åt problem som ligger och mal. Skjut upp, grubbla och om möjligt, avstå från en del sömn på kuppen. Gör en

error: Innehållet är skyddat!