Forskare nära att hitta den ultimata ursäkten

Forskare vid universitetet i Lund avslöjade i veckan att de snart kommer att ha den bästa ursäkten någonsin i hela världen klar.

Forskarlaget fick nyligen förstärkning, då ett flertal forskare från amerikanska Enron anlände efter att ha varit väldigt nära att hitta en världsomvälvande ursäkt innan företaget kollapsade. Forskarna fick omedelbart arbetstillstånd genom ett snabbt, personligt ingripande av den svenske statsministern. Det sägs även att han själv personligen är intresserad av denna nya teknik.

Chefen för forskarlaget, dr. Henry Underdahl, förklarar målet med projektet: ”Vad vi försöker göra är att skapa en superursäkt som bortförklarar vilket problem som helst. Genom att börja med de allra enklaste och vanligaste ursäkterna som ’hunden åt upp min hemuppsats’ och sedan arbeta oss igenom sådana komplicerade ursäkter som använts av politiker världen över i samband med deras tveksamma ekonomiska förehavanden, har vi försökt ta reda på vad som utmärker en bra ursäkt och sedan sammanlänka alla dessa faktorer och parametrar för att skapa den ultimata ursäkten.”

Projektet har dock inte gått problemfritt. Forskarlaget fick slut på anslag under slutet av förra året, när en av de bättre ursäkterna de använt för att söka nya pengar plötsligt inte fungerade längre. Även på det personliga planet har man haft problem, då flera äktenskap slutade i skilsmässa efter att några av forskarna tagit med sig arbetet hem och använt felaktiga ursäkter för att slippa städa, gå ut med hunden och förklara varför de luktat alkohol, rök och billig parfym efter att ha ”jobbat över”.

Det har dock även medfört vissa fördelar att arbeta med projektet. Dr. Underdahl nämnde till exempel att ingen i hans grupp hade fällts för fortkörning under de senaste fem åren, vilket – enligt honom – berott på en ursäkt från projektet.

Efter att redan ha testat den ultimata ursäkten på hemlig ort, är nu gruppen redo att för första gången använda den offentligt. Tänkbara mål inkluderar USA:s planerade invasion av Iran och den alltmer sjunkande standarden i svenska skolor.

Även om de initiala användningsområdena för ursäkten kommer att vara militära och politiska, hoppas man på att förenklade versioner så småningom kommer att finnas tillgängliga i handeln, för att förklara bortglömda bröllopsdagar och sen ankomst till arbetet.

[social_warfare]
error: Innehållet är skyddat!