Har du blivit teknuellt trakasserad?

I denna komplexa tekniska värld finns det många tillfällen för en icke-kompetent teknisk individ att bli målet för teknuellt trakasseri. Ibland kan det yttra sig på ett så subtilt sätt att man inte ens vet om att man blir trakasserad. Vad värre är är att man ovetandes kan råka trakassera en annan person.

Här följer några riktlinjer som kan hjälpa en att märka om man är teknuellt trakasserad.

Om du upprepade gånger blir frågad samma tekniska fråga kan du ha fallit offer för teknuellt trakasseri. Det vanligaste är att man blir frågad samma fråga inom en och samma konversation. Dock har det framkommit att vissa instanser har identifierat så kallade återkommande vanefrågor. Återkommande vanefrågor är inte helt ovanliga och har länge varit känt som ett gruppbeteende. Om obehandlat kan detta beteende fortsätta i flera år.

Om du, av en icke-teknisk person, blir frågad en teknisk fråga och de inte skriver ner svaret är det mycket troligt att ditt jobb har varit förgäves. De flesta icke-tekniska personer har inte kapacitet att komma ihåg ett tekniskt svar i mer än 30 sekunder.

Om du tvingas in i en diskussion där en person använder sig av mer än tre (3) fejkade facktermer i en och samma mening är denna personen troligtvis en bluff och du har fallit offer för teknuellt trakasseri. Ett varningens ord, fullt kompetent teknisk personal kan slänga sig med termer som ”grej” och ”sak”, detta speciellt om det rör sig om folk som läser PC Hemma eller HighScore – så kallad DTH (DatorTidningsHjärntvätt).

Om personen, under felsökningen, använder sig av termen ”lura”, till exempel ”kanske kan vi lura databasen att tro den har blivit uppdaterad”. Detta är ett säkert tecken på teknuellt trakasseri.

Om en person förklarar att det kommer att behövas en plug-in som skall förses av en återförsäljare/tredje part och denna person är icke-teknisk kan det finnas risk för att du har blivit teknuellt trakasserad. Om du tror honom har du definitivt blivit teknuellt trakasserad. Om du inte tror honom har du bara blivit teknuellt frustrerad.

Om du, för att lösa ett tekniskt problem angående produkt från tillverkare, blir tillsagd att kontakta återförsäljaren som sålde produkten så läggs du upp för en teknuell trakassering. Det är en vanlig reaktion för en icke-teknisk person som köpt en teknisk produkt att ringa en annan icke-teknisk person. Dialogen mellan dessa två icke-tekniska personer brukar invagga dem i lugn och trygghet över att de inte är ensamma om att vara förvirrade.

[social_warfare]

Dags att städa internet

Vad inte alla känner till är att internet måste stängas ner för underhåll och städning 24 timmar om året. Städprocessen, som tar bort död e-post,

Hur man behandlar holländare

Försök aldrig någonsin att tala holländska, även om du har bott i Nederländerna i mer än fem år. Det kommer inte bara att ge dig

Elakt kreativa förbannelser

Må din diskmaskin fatta eld och brinna i evighet! Må din ko mjölka kaffesump! Må dina mjäll snöa för alltid! Må du tillbringa resten av

error: Innehållet är skyddat!