Janne Andersson: Vi förlorade med flit i protest mot Qatar

Det var inte ett nederlag, utan en politisk manifestation, förklarar förbundskapten Janne Andersson efter det svenska landslagets sista match i VM-slutspelet i Qatar. Helt enligt regelboken, försäkrar han.

– Från början var det tänkt att kaptenerna skulle bära ett armband för att protestera mot förhållandena i Qatar. Men det lades ner när FIFA hotade med att sätta spelarna i karantän. Därför var vi tvungna att vidta andra åtgärder för att visa det välbehövliga motståndet, förklarar förbundskaptenen Janne Andersson. I slutändan kom vi som lag överens om att vi inte skulle gå vidare från gruppspelet, säger han och tillägger att det var med nöd och näppe som vi lyckades. Vi förväntade oss mer motstånd från australiensarna, så det var verkligen svårt att spela tillräckligt dåligt för att se till att vi inte gick vidare. Men vi klarade det! Bra för oss, bra för Sverige!

Bojkotten fortsätter på hemmaplan

Lagkaptenen inledde sin VM-bojkott under Sveriges första match mot Tunisien, men de flesta andra spelare var tvungna att gå ut på planen.

– Det är tydligt att vi inte kunde etablera en fullständig bojkott under gruppspelet, eftersom detta är ett beslut som gäller det svenska laget och vi ville se till att påverka det totala gruppresultatet så lite som möjligt. Därför spelade vi oavgjort och utan mål mot Tunisien, samtidigt som vi säkrade en knapp förlust för Frankrike, som förmodligen skulle gått vidare ändå, säger han.

Nu ser han och resten av teamet fram emot att återvända hem och fortsätta bojkotten med stil:

– Det är trots allt lättare att genomföra en bojkott av ett evenemang man inte längre själv deltar i, så jag är mycket lättad nu, avslutar den svenska lagkaptenen.

[social_warfare]
error: Innehållet är skyddat!