Olle Henriksson skapar vapenvila i Nordkorea

Årtionden av förhandlingar med Nordkorea har endast resulterat i kärnvapen, regional instabilitet och senast ett granatangrepp på en sydkoreansk ö. Nu tar USA nya grepp och har skickat kräm- och skönhetsgurun Olle Henriksson för att förhandla fram fred med den nordkoreanske diktatorn Kim Jong-Un.

Så visar Nordkorea musklerna.

På tisdagen skickade den nordkoreanska militären fler än 200 granater över den sydkoreanska ön Yeonpyeong, och tidigare under veckan bekräftade experter att diktatorn Kim Jong-Un uppfört ännu en anläggning för framställning av kärnvapen.

Oavsett vilka förhandlingsstrategier amerikanarna tidigare försökt med, har de konsekvent slagit fel. Därför har alternativa metoder nu tagits i bruk. Den amerikanska försvarschefen, Mike Mullen, har skickat skönhetsgurun och den evige optimisten, Olle Henriksson, till Pyongyang för att tala förnuft med ”Den store ledaren”.

”Hej underbara människa,” hörs det från en energisk Olle Henriksson, när Dagens Dagblad får tag på den nyinsatte fredsförhandlaren i den nordkoreanska huvudstaden.

”Jag kan bara berätta för dig att Kim Jong-Un är så gullig. Han är en sån liten fullständigt fabulös man, som bara utstrålar otroligt mycket energi. Han kan bara inte hitta något sätt att få utlopp för den på ett positivt sätt,” säger Olle med sin karaktäristiska amerikanska accent.

Olle Henriksson är en ledande skönhetsguru i USA. Han är känd för sitt breda leende, sitt överskott och sin förmåga att se det positiva i allt. Därför föll valet naturligt på honom när det amerikanska försvaret såg sig tvunget att söka nya sätt att tala Nordkoreas ledare till rätta.

Örtmassage och biobesök

”Nej, men vad skulle jag hitta på med den lille mannen…” frågar Olle retoriskt. Svaret kommer strax.

”Först gav jag honom en helkroppsmassage med en av mina senaste produkter. Den heter Herbal Day Creme, och den amazing! När den möter huden är det liksom som…” Åter övermannar glädjen Olle. Han tappar tråden och får ledas tillbaka till den igen.

Massagen – och självklart Olle Henrikssons fantastiska hudvårdsprodukter – fick Den Käre Ledaren att slappna av helt. Under ett ögonblick glömde Kim Jong-Un sitt lilla problem.

Som belöning blev Olle inbjuden till diktatorns hemmabiograf med plats för över tusen besökare. Den nordkoreanska diktatorn är onekligen mycket begeistrad i film och hans privata samling uppgår enligt rykten till fler än 15 000 titlar.

Olle Henriksson kan berätta att särskilt amerikanska westernfilmer och action, där hjälten segrar efter mycket motgång, fascinerar Kim Jong-Il.

”Kim ville se Sands of Iwo Jima. Eftersom John Wayne är med – Johnny är en av hans stooora förebilder. Efteråt tyckte jag att vi skulle röra på oss lite. Han skulle helt enkelt ut och bränna av krutet,” flinar Olle Henriksson lustigt.

Därefter förklarade Olle för den nordkoreanska diktatorn hur han bara skulle “slappna av, fåna runt och le till hela världen“.

”Det var svårt för Kim Jong-Un i början. Jag tror kanske att han har vissa control issues”, förklarar Olle Henriksson.

Men efter en kort peptalk är Kim Jong-Un som förbytt. Tillsammans ropar de ‘JA’ till livet och alla dess positiva energier medan de i ett euforiskt glädjerus slår kullerbyttor och krumsprång tillsammans.

Nej tack till kärnkraft

Det var det enda som behövdes. Oraklet Olle Henriksson kom till Pyongyang. Han har åter gjort det ingen annan kunnat. Glöm allt det utrikesministrar, tidigare presidenter och andra kostymklädda byråkrater förklätt som demokratisk handuträckning. Olle Henriksson är svaret. En fredsbevarande styrka i sig själv. En enmansarmé som fått ledaren i världens mest isolerade land att släppa sitt kärnvapenprogram.

Olle själv är överraskad över och nöjd med resultatet. Kim Jong-Un har nu beslutat att stänga sina kärnkraftsanläggningar för gott och lägga ner hela den nordkoreanska armén. Enligt Olle har Kim insett att han är ‘a lover not a fighter’.

”Det enda som behövdes var lite värme och kärlek. Jag är sååå stolt över honom. Kim går faktiskt runt med den svenska ’Atomkraft? Nej tack’-badgen nu. Den från 1980-talet med den leende varma röda solen, som han är helt galen i! Och han sprider budskapet as we speak,” avslutar en en – som alltid – begeistrad Olle Henriksson.


Översättning: CE översättningsbyrå

[social_warfare]

NATO vill införa demokrati i Italien

NATO vill genomföra en militär intervention i Italien för att införa demokrati och rättsstat. Landets styrkor utgör inte något militärt hot enligt generalerna. Istället fruktar

Guide till NATO

NATO är i fokus när spänningarna ökar mellan medlemsländerna och Ryssland om en potentiell militär konflikt i Ukraina. Dagens Dagblad svarar på de vanligaste frågorna

error: Innehållet är skyddat!