Pittoresk engelsk by misslyckas upprätthålla årets kvot för mystiska mord

Befolkningen i den tysta, pittoreska byn Abbershire närmar sig nyår skamsna och besvikna efter att det offentliggjordes att de misslyckats med att uppnå den årliga kvoten för mystiska mord för första gången på 100 år.

“Ja, vi har verkligen försökt, det ska ni veta,” flåsade William Bobbitt, byns borgmästare och ägare till den lokala osthandeln. “Förra veckan, till exempel, blev jag själv utsatt för tre mordförsök och lyckades först komma hem lagom till middagen. Så nu funderar jag, om jag verkligen hade dött, så hade vi klarat gränsen och besparat oss denna förödmjukelse. Jag känner mig som en usel ledare.”

Byns beskäftiga tant Agnes Weatherington hade nöjet att rapportera att hon under de senaste veckorna sett ett flertal grannar bete sig på ett sätt som var mycket annorlunda jämfört med normalt.

“Folk har sprungit omkring med knivar, vapen och arsenik,” utropade den 85-åriga änkan. “De tror inte att jag lägger märke till det, men det gör jag visst det! Alla gnäller om hur Cabot Cove försöker trycka ned oss, men ni ska veta, jag förgiftade pajerna till kyrkkaffet i morse, så nästa år kommer vi att få en flygande start.”

Abbershires polismästare, konstapel Hugh Sheffield, sa att trots detta misslyckande var han stolt över bybornas ansträngningar och lät förstå att polisen kommer att se mer genom fingrarna under 2020.

“Det är komplicerat, det går ju inte ta kål på folk i fullt dagsljus, inte sant? Det måste ske på ett trevligt och mystiskt sätt för polisen, annars räknas ju inte morden. Det senaste vi fick utreda var fiskmysteriet, när min kollega fick en torsk nedstoppad i halsen. Vi utreder fortfarande det fallet, men jag skulle satsa ett pund på att det är den gamle virrige kaptenen Sterling nere i hamnen. Han har hjälpt oss mycket med årets kvot, välsigne honom, så vi kan väl inte arrestera honom, eller hur? Han är för värdefull för oss.”

Vid denna artikel publiceras nås vi av meddelandet att Abbershires kommunfullmäktige planerar en maskeradbal i en gammal, nedlagd herrgård som ett sista försök att komma upp i årets kvot innan nyårsklockorna tar vid.


Översättning: Gul-Grön med Röd Prick

Yellow Green Red

[social_warfare]

Kalifornien förbjuder allt gjort av plast

Staten Kalifornien planerar att förbjuda alla produkter gjorda av plast. Snart kommer inga plastartiklar alls att vara tillåtna i Kalifornien; inga läskflaskor, vattenflaskor, nappflaskor, schampoflaskor,

error: Innehållet är skyddat!