Polisen ber om ursäkt i förväg för alla rasistiska incidenter i framtiden

För att effektivisera har Stockholmspolisen beslutat att inleda det nya året med att be om ursäkt för de hundratals rasistiska incidenter de kommer ha med minoriteter det här året.

”Vi ber helhjärtat om ursäkt i förväg till alla icke-vita individer som vi kommer att handfängsla och/eller gripa när de försöker genomföra helt oskyldiga och lagliga handlingar, som t.ex. att resa med tunnelbanan”, sa en talesperson för Stockholmspolisen under presskonferensen.

”Vi ber också om ursäkt till alla icke-vita personer och andra minoriteter vi kommer att inrikta oss på under våra kontroller, som kommer vara så omfattande att det är uppenbart att de egentligen grundar sig på rasistiska fördomar. Vi kommer vara mycket ledsna över detta.”

”Och vi kommer att vara mycket ångerfulla över alla de tillfällen i år när personer från minoriteter försöker anmäla brott som de har utsatts för och avfärdas av de poliser som borde skydda dem. Vi kommer verkligen att vara mycket ångerfulla.”

Som svar på frågan varför de har fattat beslutet att be om ursäkt för hela årets samlade rasism vid en enda presskonferens förklarade talespersonen att det handlade om egenintresse.

”Genom att be om ursäkt för allt vårt rasistiska beteende på en gång kommer polisen inte bara spara pengarna och besväret som det innebär att be om ursäkt för varje fall under året, vi besparar oss också besväret att faktiskt göra något åt vårt rasistiska beteende”, sa talespersonen. ”Det är det mest praktiska sättet att ta tag i konsekvenserna av vår institutionaliserade rasism, bortsett såklart från att ta tag i orsaken, som ju är vår institutionaliserade rasism.”

Stockholmspolisen övervägde att be om ursäkt nu för allt sitt rasistiska beteende under resten av decenniet, men bestämde sig för att ursäkten i förväg fungerar bättre ett år i taget ifall polisen börjar utöva nya och oförutsedda former av rasism inom en nära framtid.


Översättning: S. Fransén

[social_warfare]

Demonstranter osäkra på eget syfte

Omkring 100 arga personer från Stockholms vänsterinriktade aktivistmiljö samlades på fredagen för demonstration på Mariatorget. Ingen av deltagarna var dock klar över exakt vad de

error: Innehållet är skyddat!