Saker filmljudtekniker vill få oss att tro

En ljudtekniker kan sällan gå på bio, eller se en film på tv, och koncentrera sig på handlingen. Han/hon sitter ju bara och retar sig på en massa fel och överdrifter så fort vederbörandes yrke tangeras.

Det skriker i däcken i varje kurva under en biljakt. Lika mycket i varje kurva, även små kurvor. Ibland skriker det i däcken när de kör på grus också.

När någon går fram till en mikrofon och ska tala till folket blir det alltid rundgång. Det gäller speciellt amerikanska borgmästare.

Det ekar kraftigt när någon talar i mikrofon till folket mitt ute på ett öppet fält. Trots att det inte finns något för ljudet att studsa mot.

När polisen buggar skurkarna och deras telefoner spelar de alltid in på analogt rullband. Det är ett gammalt och numera väldigt dyrt medium att spela in på, som i princip bara används av de musiktekniker som verkligen älskar det gamla analoga ljudet. Om man ser två snurrande bandspolar så vet man att det pågår avlyssning. Att spela in med modern digital utrustning ger ingen visuell effekt för man ser inget som snurrar.

Hemliga agenter har alltid öronsnäcka. Och de måste alltid sätta fingret på den så fort någon pratar i den.

Det är alltid väldigt mycket efterklang på pistolskott. Det låter alltid som de skjuter i en katedral trots att de är utomhus där det inte finns någon akustik alls.

När någon slår någon annan på käften låter det som en elektronisk trumma från 80-talet.

En sångerska/sångare kan sjunga med ett storband utan mikrofon och ändå höras.

När någon ”brister ut i sång” finns det alltid komp.

Alla kan låtarna perfekt vid jam och improvisationer.

På ett högljutt disco kan folk prata med varandra utan att skrika i den andres öra.

Det är fullt med eko på mellansnacket när ett dansband presenterar låtarna.

Gitarrister står alltid och pillar med sin utrustning i jakten på det perfekta ljudet. Medan de andra väntar tålmodigt…

Det kommer alltid blixtar och rök ur en gitarrförstärkare som går sönder. Och gitarristen brukar få en elektrisk stöt.

När värden för trädgårdsfesten vill säga något till sina gäster går han/hon upp scenen och avbryter bandet mitt i en låt innan informationen ges.

[social_warfare]

Pongo tar ut skilsmässa

Hollywoodstjärnan Pongo, känd från filmen 101 dalmatiner, har tagit ut skilsmässa från sin tik Perdita. Orsaken till skilsmässan uppges vara otrohet, vilket Perdita inte förnekar.

Regler för att skriva bra

Har du problem med din korrespondens? Vi hjälper dig! Verb MÅSTE vara överens med sina subjekt. Använd aldrig alliteration. Prepositioner är inte bra ord att

error: Innehållet är skyddat!