Sjukvården säljs ut

Landstinget håller på och säljer ut sjukvården. Flera sjukhus är numera privatägda och verkar i vinstintresse. Dessutom är det fritt fram för vem som helst att ”öppna eget” inom vården och jobba på entreprenad för Landstinget.

Ett av de många företag som nappat på det erbjudandet är ICA Maxi. I framtiden kommer deras stormarknader också att innehålla sjukhus. De kommer att köra några speciella erbjudanden för att få fart på affärerna:

• Alla som har ICA-kort får en gratis tempmätning.

• Skicka in dina kvitton och du kan vinna penicillin för ett helt år!

• Extrapris på Alvedon-bacon!

• Titta in i vårt nya chark- och amputationscentrum.

• Alla barn som leker i lekhörnan får en stelkrampspruta.

• Nu finns självröntgen i provhytterna.

• Strålande priser på vår cancerklinik.

• Prova Ajax nya hostmedicin. Passar även till matlagning.

• Extrapris på lever!

Citypendeln kommer att utföra alla hjärnoperationer i Stockholms län. De fick kontraktet därför att deras bud var mycket lägre än konkurrenternas. De lokförare som arbetade för SL men som inte ville köra tåg för Citypendeln, erbjuds nu att operera patienter i stället. Resultatet blev som väntat. Personalbristen har gjort att vissa operationsmoment blir inställda. Om till exempel ingen läkare finns där för att sy ihop såret, erbjuds ersättningsmetoden tejpning.

På OnOffs serviceverkstad arbetar också allmänläkare och dit kan man gå för vanliga krämpor som halsont, öroninflammation etc. Läkarna där har gått samma säljkurs som elektroniksäljarna. Därför måste man verkligen se upp så att man inte blir pålurad en njurtransplantation eller något annat som man egentligen inte behöver.

En patient som sökte för nageltrång, kom ut därifrån med en gipsad arm, tre benproteser, tjugo kartonger Treo och ett tillgodokvitto på åtta strålbehandlingar! Och väntetiden var lika lång som när han lämnade in videon – åtta veckor.

En annan patient som sökte för ont i foten, kom ut i likkista. På följesedeln stod det: ”Byte av vänster arm. Funktionskontroll. Felet kvarstår. Byte av mjälte. Funktionskontroll. Felet kvarstår. Byte av lungor. Funktionskontroll. Felet kvarstår. Undersökningskostnad 18 326 kr. Reparation ej lönsam.”

Många företag i VVS-branschen har av naturliga skäl fått fina kontrakt med Landstinget. Åkommor som tarmvred och förstoppning brukar inte vara några problem för dessa företag.

Statoil har fått ensamrätt på att sälja stolpiller. Deras slogan är ”Det du behöver, där du behöver det.”

Systembolaget har bytt namn till ”Apoteket röda näsan” och säljer numera flera sorters medicin.

Elgiganten säljer och monterar nu även pacemakers. Men en medarbetare har avskedats eftersom han var på väg att operera in en Lady Shave i en patient. Elgigantens reklamslogan är: ”Om du hittar en pacemaker som passar en kortare person än dig, får du en del av hjärtat tillbaka!”

Hos en frisör kan man läsa: ”Drop in. Klamydiatest medan du väntar.”

Lundgrens mögel och skadesanering AB tar hand om sjuka hus. Numera kallas deras personal, just det – husläkare!

OK/Q8 har fått kontrakt på att sköta alla höftledsoperationer. Alla patienter med OK/Q8-kort som köpt ett ”sommarkit” får förtur i operationskön. ”Sommarkitet” innehåller en luftmadrass, tre badbollar, två badmintonset, ett kubbspel, en kylväska och tjugo värdecheckar på glass (som bara gäller på OK/Q8). I deras gör-det-själv-hallar finns numera en steril avdelning för kunder med egen skalpell.

Apple ger sig in i läkemedelsbranschen med sitt nya program iDoc. Alla som uppgraderar operativsystemet till OS X får en USB-termometer. Med hjälp av en digitalkamera och programmet iPhoto kan man skicka bilder på sina svullna tonsiller till en Apple-doktor och få en diagnos. Via brevpost. Apple har nämligen inte e-post. De vill inte ha det eftersom de är rädda för att höra åsikter från användarna.

Microsoft vill också roffa åt sig marknadsandelar i vårdbranschen. De erbjuder nu sina kunder en helt ny behandling av musarm som kallas PowerJoint. Men patienten måste uppdatera behandlingen på sjukhus en gång i veckan, annars blir armen oanvändbar.

[social_warfare]

Vitt hål funnet i Västra Frölunda

För ett förvånat auditorium lade idag den svenske amatörfysikern Morgan Salkander fram handfasta bevis på förekomsten av så kallade vita hål. En teori som om

Regler för att skriva bra

Har du problem med din korrespondens? Vi hjälper dig! Verb MÅSTE vara överens med sina subjekt. Använd aldrig alliteration. Prepositioner är inte bra ord att

error: Innehållet är skyddat!