Trendig kaffebar lanserar dryck med kaffesmak

En rikstäckande kedja kaffebarer lanserar nu en ny produkt som smakar kaffe.

Från och med i morgon kan man hos en större kaffebarkedja testa en ny kaffebaserad dryck, som varken smakar mjölk, sirap, glass eller italienska dessertspecialiteter. Istället smakar kaffet av de bönor det skapats från.

Seniorbaristan Binta Järnefelt förklarar att det nya kaffet är en både rustik och tekniskt raffinerad produkt, som inte liknar något som kedjans barer annars serverar.

“Själva bryggningsprocessen är tämligen annorlunda. Vi använder ett komplicerat system av tratt, filter och kittel som varken involverar ånga eller ett tryck på minst nio knappar”, förklarar hon och fortsätter.

“Frånvaron av mjölk, glass och kakao ger en mycket exotisk mörk smak på den färdiga produkten, samtidigt som avsaknaden av mönster som hjärtan och granar understryker det rustika och nyskapande hos kaffet.”

Bittert och annorlunda

Medan man från kedjans sida hoppas att den nya kaffetypen kommer att attrahera kunderna med sitt minimalistiska uttryck, antyds dock en viss skepsis.

Dagens Dagblad talade med en av kedjans stamgäster, den 27-åriga studenten Anna Lågh, strax efter att hon testat en kopp med det nya kaffet med kaffesmak. Hon var inte entusiastisk.

“Det smakar annorlunda och väldigt bittert. Det är en äcklig tanke att de tillsätter pyttesmå mängder av ämnet i vår mjölkbaserade sockerdricka”, klagar Anna, som valde att dämpa den dåliga smaken med en stor trippel tiramisu macchiato-latte med lönnsirap och vaniljglass. Den smakar enligt henne inte den minsta smula kaffe.


Översättning: CE översättningsbyrå

Dansk anställd i butik i Köpenhamn

Nu kommer det på nytt talas annat än svenska i Köpenhamns butiker. Ett av stadens varuhus har nämligen anställt en dansktalande medarbetare till arbetsgivarorganisationen Dansk

Hipsters: ADHD är passé

Svenska hipsters är trötta på att ständigt fler får diagnosen ADHD. Därför skippar de både medicin och diagnoser till förmån för mer sällsynta sjukdomar som

error: Innehållet är skyddat!