Undersökning visar att du inte gör någon skillnad

I en unik undersökning har svenska forskare kommit till slutsatsen att ditt hårda arbete inte betyder ett dugg. Det har inte någon som helst betydelse för företagets framgång, oavsett vad de säger till dig på din arbetsplats.

”Du har hört att ditt hårda arbete och dina insatser är värdefulla och att du är en viktig del av organisationen. Men våra studier visar att detta är omöjligt i ditt speciella fall,” sade Fil Dr Johan Berggren på Handelshögskolan i Stockholm.

I studien, som är ett samarbete mellan Handelshögskolan i Stockholm och Lunds Universitet, har forskarna intervjuat dina chefer och medarbetare. De har funnit att man på din arbetsplats använder uttryck som ”våra anställda är vår viktigaste tillgång” och ”företagets värde är våra anställda” för att höja moralen.

”Vi säger inte nödvändigtvis att dessa plattityder är lögner i sig,” sade Åke Larsson från Lunds Universitet. ”Vi säger bara att de absolut inte har någonting med dig att göra.”

”Det kan verka lite sorgligt,” noterade Åke Larsson vidare, ”men är i själva verket ganska festligt, eftersom din situation är så uppenbar för alla andra.”

Dr Berggren tillade att det också är ganska ironiskt. ”När du säger till din chef att han gör ett bra jobb, så vet du att du ljuger. Men när han säger samma sak till dig, så tror du faktiskt på det. Helt obetalbart!”

Dr Berggren varnar dig dock för att tro att du bara är ett meningslöst nummer på din arbetsplats. ”Nej, det är inte en riktig jämförelse,” sade han, ”därför att nummer faktiskt i vissa fall är ganska viktiga för din arbetsgivare. Till skillnad från dig.”

Forskarna medger att undersökningen kan vara svår att acceptera – även om dina kollegor insisterar på att det faktiskt inte borde komma som en överraskning – men föreslår att du kan börja med att byta ut ordet ”viktig” mot ”meningslös” när någon av dina chefer pratar med dig. Till exempel: ”Det här är ett verkligt meningslöst projekt och jag tror att du kan vara en meningslös medlem av projektteamet.” När detta börjar kännas naturligt, kan du börja använda ordet ”kass” istället för ”meningslös”, så borde du få en ganska rättvis bild av var du egentligen står.

Forskarna har också funnit, oavsett vad marknadsavdelningen hävdar, att det inte alls är så att företaget du jobbar på ”skapar framtiden” eller ”förbättrar människors liv”. Detta, hävdade Dr Berggren, är faktiskt goda nyheter för dig.

”Genom att inte göra någon skillnad på ett företag som inte heller gör någon skillnad, så skadar du åtminstone ingen”, sade han.

Undersökningen visar också att:

När din arbetsgivare pratar om hur ”Framgångsrika företag skapas av framgångsrika medarbetare”, så menar de inte dig.

När din arbetsgivare insisterar på att ”Varje anställd bidrar med en speciell del till vår framgång”, så gäller inte det heller dig. Om du inte tycker att det är ”speciellt” att du är förvirrad halva dagen och riktigt meningslös den andra halvan.

När dina överordnade diskuterar den relativt låga vinsten, så skulle ”vissa besparingar på personalsidan” faktiskt öka den. Lite, i alla fall. Om du förstår vad vi menar…

Din djupt rotade rädsla för att bli avslöjad som en bluff som inte förtjänar det fina jobb du ändå har är fullständigt överflödig. Alla vet redan.

[social_warfare]

Kul saker man kan göra i en bil

Variera din hastighet i motsatt proportion med den tillåtna hastighetsbegränsningen. Rulla ner alla fönster, vrid upp radions volym till max och ratta in P1. Headbanga

Regler för att äta choklad

Om du får smält choklad på fingrarna äter du för långsamt. Chokladdoppade russin, körsbär, apelsinklyftor och jordgubbar räknas som frukt, så ät så många du

error: Innehållet är skyddat!