Kvinna tar sig modigt igenom Instagram-varning om att hon varit på appen för länge

Gunilla Blunder ignorerade tappert ett meddelande om att det kan vara ”Dags att stänga Instagram” och ignorerade nobelt inställningen som hon aktiverat för att skydda sin mentala hälsa till förmån för att fortsätta att bläddra tanklöst.

”En influencer inom välbefinnande publicerade en skärmdump från en artikel för ett tag sedan där det stod att Instagram kanske kan vara dåligt för dig om du använder det för mycket, och jag tänkte: ”Oj, dra på trissor, så jag delade den i min story”, säger Blunder och tittar upp från sin telefon med jämna mellanrum när hon pratar.

”Men du kan ställa in att appen frågar om du vill ta en paus om du använder den kontinuerligt i trettio minuter. Jag såg att meddelandet dök upp, men bestämde mig för att samla alla mina krafter och fortsätta bläddra. Om en vän lägger upp en selfie, om någon delar ett recept eller om det finns en infografik om hur man löser konflikten mellan Israel och Palestina, är jag villig att offra mitt personliga välbefinnande för att ge det en like eller till och med en share.”

Blunders tolvåriga son Nisse sa att han var särskilt stolt över sin mamma för att hon ignorerade appens varning.

”Många människor skulle ha valt den enklaste vägen ut och lagt ner sina telefoner eller till och med bytt till Facebook eller Twitter en minut, men jag är stolt över att min mamma kunde hålla ut och fortsätta att titta på Instagram”, bekräftar Nisse, medan han tittar på en YouTube-video på sin iPad.

”Det betyder också att jag kan komma undan med att titta på vad jag vill eftersom hon inte märker det. Jag kan se att hon fattade det här beslutet för min skull, för strax efter att ha ignorerat meddelandet delade hon ett inlägg från en mammasida om hur mammor alltid tänker på sina barn först och på vinet sedan.”

Mohammed Berg, en programmerare på Instagram, säger att den nya funktionen inte verkar locka bort några större användare från appen.

”Folk anklagar Instagram för att vara beroendeframkallande, särskilt för unga människor, och vi på Meta har verkligen tagit detta till oss”, erkänner Berg.

”Faktum är att inget av de verktyg för självreglering som vi har erbjudit konsumenterna har slagit igenom. Men det har inte avskräckt oss. Vi har utvecklat en rad varningar till användarna för att informera dem om farorna med att scrolla för mycket. Dessa varningar skickas som ett e-postmeddelande som de kan få tillgång till genom att regelbundet söka i sin skräppostmapp. Användarna kan också gå in i Meta-versummet och interagera direkt med en avatar av Mark Zuckerberg för att se hur främmande och avskräckande man kan bli om man spenderar för mycket tid på sociala medier.”

Vid pressläggning ignorerade Blunder de många brandlarm och sprinklers som utlöstes i hennes kontorsbyggnad för att fortsätta att osjälviskt övervaka Instagram.

error: Innehållet är skyddat!