Regeringen deporterar sig själv för att ha underblåst antivaxsentiment

Den svenska regeringen har uppmanat sig själv att omedelbart lämna landet, efter att det visat sig att den öppet ”underblåser antivaccinationsentimentet”.

I ett uttalande i morse medgav integrationsminister Anders Igelman att regeringen utgör en risk för den allmänna ordningen och folkhälsan eftersom minst två av dess medlemmar öppet har publicerat vaccinationsfientliga artiklar i sociala medier.

Anna Hallongren uppmanade till civil olydnad mot vaccinationsreglerna och medverkade i den amerikanska konspirationsteoretikern Alex Jones tv-program. Tomas Dängroth delade dussintals inlägg mot vaccinering, inklusive ett från en framstående antivaccinationsledare som tidigare har krävt att Jacinda Ardern ska avrättas. Peter Sömnkvist röstade tillsammans med One Nation för att skrota vaccinationsskyldigheten och påstås ha vilselett statsministern om sin egen vaccinationsstatus.

”Med tanke på regeringens högprofilerade status och ställning som en förebild i samhället i stort kan dess fortsatta närvaro i Australien leda till liknande åsidosättande av försiktighetskraven efter ett positivt Covid 19-test i Australien”, sade Igelman.

Regeringen har rätt att överklaga, men man tror att den kommer att göra det så svårt som möjligt för sig själv genom att på ett listigt sätt fördröja förfarandet till sent på fredagseftermiddagen.

”Vi kan inte hjälpa det, det är vår natur att manipulera sådana här saker”, hävdar Igelman.

Det är oklart vart regeringen kommer att ta vägen när den ombeds lämna Sverige, eftersom den inte har rätt att resa in i något annat land.

”Vi måste förmodligen låsa in oss på ett hotell i Kiruna i nio år”, menar Igelman.

Politik bättre om alla bär roliga hattar

Det nervkittlande maktspelet innan valet kommer att bli betydligt mer intressant om partiledarna har hattar i sprakande färger. Det menar två tredjedelar av svenskarna enligt

error: Innehållet är skyddat!