Arvika-bo bygger världens högsta vitrinskåp

Vi kan avslöja att en Arvika-bo konstruerat världens högsta vitrinskåp. Med sina otroliga 23 meter ståtar det skyhögt över den tidigare högsta, fristående möbeln.

Arthur Säfvemo, pensionerad stålverksingenjör, 71, meddelar stolt vår utsände: ”I 37 år har världens högsta möbel varit en trefotad rockhängare från Tyskland, men den mätte ynka 14 meter. Det här är en stor seger för Sverige.”

Arthurs gigantiska skåp är sammanfogat av dryga två kubikmeter furubrädor och hela 4000 skruvar. Den tog sju månader att snickra ihop i ett specialbyggt skjul och rymmer finserviser i upp till 1200 delar.

Medan de flesta fruar skulle glädjas åt denna möjlighet till extra förvaringsutrymme är Arthurs hustru Solveig topp tunnor rasande. ”Det har absolut ingenting att göra med nationalstolthet”, berättar hon. ”Det beror på att han, reservlöjtnanten Johan Hedeberg byggde en 83 meter lång skänk. Det var startskottet för Arthur. De beter sig som ett par barnungar.”

Säfvemo avvisar Hedebergs skänk som ett hot mot rekordet. ”Jag respekterar Johans hantverksskicklighet men längd är ju knappast en konstruktionsmässig utmaning, eller hur? Det är vertikal höjd som räknas.”

Frågan lär snart lösas då Säfvemo fått en kallelse från kommunförvaltningen. Kommunalrådet Erik Blom utfärdar där en varning och påpekar att enligt säkerhetsföreskrifterna i bygglagen är den maximala tillåtna höjden på ett vitrinskåp 6,7 meter.

”Emedan vi beundrar Arthurs bedrift är det ett faktum att alla matsalsmöbler av utmanande höjd står i uppenbar risk att attackeras av Al-Qaidas självmordspiloter. I kriget mot terrorism går bevarandet av nationens säkerhet framför allt annat. Vitrinskåpet måste väck.”

Säfvemo planerar att överklaga och meddelar att han inte gett upp drömmen om en 165 meter hög kolumn av stapelbara kaffebord.

Hur du ljuger för badrumsvågen

Väg dig efter middagen, fullt påklädd. Sen väger du dig på morgonen, naken före frukost. Det är hemskt trevligt att se hur mycket du gått

Överklockning skapade tidsreva

En tidsreva skapades för ett kort ögonblick idag då Niklas Valfridsson överklockade sin dator. Överklockning har länge beskyllts för att vara en av orsakerna bakom

Irland förbereder för avfärd

Irlands premiärminister, Jacob O’More, har förklarat att Irland kommer att kasta loss och segla ned till Medelhavet, eller möjligen ekvatorn, för att njuta av lite

Berömda sista ord

Jag kommer att slå världsrekord med det här. Men det finns ju inga handtag på insidan av de här bildörrarna! Vad är den här knappen

error: Innehållet är skyddat!