Facebook och Instagram låg nere i sex timmar: Nu ska Louise skilja sig

Inte bara Facebook-aktier och influencers påverkas av sociala mediers frånvaro. Louise Andersen från Hobro ska skilja sig, som en direkt konsekvens av att Facebook och Instagram låg nere när hon blev uppmärksam på att hon faktiskt var gift.

De flesta av oss märkte när varken Facebook, Messenger eller Instagram fungerade i hela sex timmar på kvällen i måndags. Men medan några bestämde sig för att njuta av lugnet, fick avbrottstiden en mycket mer allvarlig betydelse för Louise Andersen som är pensionsrådgivare från Hobro.

”Jag sitter i soffan efter att ungarna äntligen hamnat i säng och jag kan bara inte komma in på Instagram. Jag uppdaterar och uppdaterar, stänger appen och öppnar den igen men inget fungerar. Det var så obehagligt” säger den 33-åriga tvåbarnsmamman.

Lönnfet och flintis

Men det skulle bli värre än så visade det sig snabbt.

”Då får jag ett sms från min kusin som skriver att Insta ligger nere i hela världen och så får jag panik eftersom jag hade väntat på att få publicera en bild på en kopp kaffe, som jag hade druckit tidigare på dagen. Jag tittar upp och ut i vardagsrummet och plötsligt märker jag något som rör sig i den andra änden på soffan. Det är en lönnfet person som börjat tappa håret och då blir jag verkligen rädd.”

”Jag säger ’hallå’ lugnt och då svarar han: ’Vad är det?’ Jag frågar vem han är, varpå han svarar att han är Steffen Andersen, min man. Det svartnade lite för mig måste jag medge.”

Utanför-kroppen-upplevelse

Det är en uppenbarligt upprörd Louise Andersen som minns den kvällen.

”Jag hade en utanför-kroppen-upplevelse. Jag hade glömt att jag var gift. Jag minns faktiskt inte någonting alls om en man vid namnet Steffen Andersen efter 2018 när jag öppnade min profil på Instagram.

Vad kommer du ihåg från den gången?

”Något om Hela Sverige Bakar 2018 som sändes live och att han den där Steffen sa att han skulle lägga sig eller något sådant. Jag såg honom helt enkelt inte efter det. Det tror jag i varje fall inte”.

Hur slutade det obehagliga mötet i soffan?

”Ja, jag kollade med min mamma och mina väninnor om jag nu verkligen var gift – och det var jag. Men det äktenskapet har jag alltså inte tid till att återuppta, än mindre sköta, för när ska jag då publicera bilder på tulpaner och koftor på nätet? Så nu ligger jag och den främmande mannen från soffan i skilsmässa.”

Volvo kräver att samåkning upphör

Volvo personvagnars vd Hans-Olov Persson har för riksdagen lagt fram de stora problem som finns med samåkning. Företagets fallande intäkter orsakas först och främst av

Lösenordstips gör bara saken värre

Arne Trygg, skadereglerare inom försäkringsbranschen, blev frustrerad i morse över den ohjälpsamma ledtråd för lösenordsåterställning som han skapade, vilket gjorde det ännu svårare att få

Far rasande över barnteckning

Far skäller ut son på grund av konstnärligt oambitiös och ”rent ut sagt ful” teckning. Sexåriga Noah Björnlund från Avesta hade sett fram emot att

error: Innehållet är skyddat!