Ny forskning: alla generationer är irriterande

Debatten om 89:orna har pågått sedan bostads- och inrikesminister Mikael Mansberg kritiserade dem förra sommaren. Nu visar ny forskning att 89:or inte bara är irriterande. Alla generationer är extremt irriterande.

Är boomers mer irriterande än millennials? Är millennials mer självupptagna än generation Z? Och vad är det egentligen med 89:or och deras maniska fokus på matlagning? Det måste väl vara den mest irriterande generationen av alla?

Dagens Dagblad har velat reda ut frågan en gång för alla och har därför vänt sig till generationsforskaren Asta Kvast. Hon har publicerat en forskningsartikel där hon jämför boomers, 89:or, millennials och generation Z. Och hon kommer fram till en överraskande slutsats: alla generationer är irriterande.

Irriterande kraniosakralterapeuter i Dalarnas skogar

”Vi börjar med boomers”, säger Kvast glatt.

”Allt de gör är att flyga runt i världen i flygplan som släpper ut koldioxid i jakt på den permanenta grisfestsemestern. Om de inte tillhör den del av boomergenerationen som blev 68-talisterna, som rev ner allt gott och stabilt till förmån för drogberoende och individuellt självförverkligande. Jag kommer att hoppa till nästa gång jag ser en kraniosakralterapeut någonstans i Dalarnas skogar som tillverkar förvrängd, ful keramik för att förverkliga sig själv. Den generationen är så irriterande!”

Men problemen slutar inte där. Enligt Asta Kvasts forskning är 89:orna lika påfrestande.

”De är inget annat än ett gäng nyliberaler som lugnar sin överhedonistiska själviskhet genom att äta jäst sälspott på Operakällaren. De har förvandlat alla våra städer till en kupa av kala, generiska upplevelser för den urbana medelklassen, som i sin jakt på autenticitet bara vill ha mer av samma sak. De skuttar över klimatproblemen med ironisk distans och utan format för att ta makten och förändra saker och ting. De är också väldigt irriterande”, säger Kvast.

Neurotisk och humorlös asketism

Asta Kvast har talat sig varm på allvar. Hon har också arbetat med millennieungdomar i sin forskning:

”De är helt hopplösa. De är så individualistiska och unika att man måste riva upp alla kända begrepp och kategorier för att, om möjligt, kunna tillgodose deras överkänsliga unikhet. De är naturligtvis individualister på ett parodiskt liknande sätt. De kommer aldrig att kunna förändra något till det bättre med sin neurotiska, moraliserande och humorlösa asketism. De är en plåga.”

Asta Kvast tar ett djupt andetag för att få med det sista:

”Generation Z är nästan outhärdlig med sin klimathysteri och mentala bräcklighet trots att de är världens mest bortskämda generation. De är så hemska. Precis som alla de andra generationerna. Tyvärr är det vad min forskning visar, avslutar Asta Kvast.

Experter är eniga: Allt orsakar cancer

Allt i världen är cancerframkallande – förutom en viss typ av ätbar svamp, som i gengäld ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Läkare rekommenderar därför

Svensk forskare löser istärningsmysteriet

Kvantfysikern Isa Berg skördar internationella erkännanden efter sitt avslöjande om att istärningarna i colan försvinner, om vätskans temperatur är högre än istärningarnas. Nu hävdar en

error: Innehållet är skyddat!