Optimistiskt band ser en helt tom spellokal som halvfull

Det lokala punkbandet Grottor och Koalor använde sitt optimistiska tankesätt för att se en helt tom konsertlokal som halvfull under deras spelning, bekräftar källor som hade mycket svårare att få ut något positivt.

”Trots att det inte fanns en enda medlem av den mänskliga rasen på plats om man inte räknar med bartendern Ronny som var tvungen att vara där, skulle jag säga att det var en ganska bra uppslutning”, sa bandets basist Anna R´Kist innan hon upprepade att det tekniskt sett var den största publik de någonsin haft.

”Vad kan jag säga? Vårt band ser helt naturligt på världen med rosafärgade glasögon. Visst, vi har bara varit ett förband. Men om man ser det från den ljusa sidan så är förbandsplatsen faktiskt den bästa – du behöver bara spela i 20 minuter, du är klar vid 18:30 och när ditt gig är över kan du fokusera på viktiga saker som att sitta i baren. Ser du? Det är mycket bättre än att vara huvudband.”

Andra var inte lika duktiga på att ge situationen en positiv prägel

”Lokalen kan ha haft 50 procent kapacitet under vår spelning, men för mig såg den bara halvtom ut”, säger sångaren Jacob Nitas från Angulära käkben, det mellersta bandet på spelningen.

”Det är som Murphys lag där allt som kan gå fel under en spelning kommer att gå fel. Till exempel var publikens livliga moshing i gropen aningen distraherande, vår merch sålde slut så nu måste vi trolla fram mer, och publiken sjöng med så högt att jag inte ens kunde höra mig själv skrika. Allvarligt talat, förmodligen den sämsta showen någonsin.”

Psykologer är väl medvetna om att en persons attityd bidrar till välbefinnandet

”Man måste faktiskt hitta en sund balans mellan optimism och pessimism”, säger rådgivaren Juanita Pessimistas.

”Tänk bara på det. Om du är alltför optimistisk kommer du inte att inse att vi alla kommer att vara döda om några år när klimatförändringarna oundvikligen förintar alla utom miljardärerna. Och om du är för pessimistisk kommer du inte att kunna njuta av de fina soliga dagarna på 75 grader i Alaska i januari under tiden. Vid närmare eftertanke kanske det inte finns något rätt svar här. Du gör det själv.”

Vid pressläggning kontrollerade Grottor och Koalor sitt Spotify-konto och konstaterade att de hade hela fyra lyssnare under månaden, en ”mycket uppmuntrande och oöverträffad siffra” enligt deras åsikt.

error: Innehållet är skyddat!