Hela landet slutar arbeta och öppnar kafé

Det har framkommit att alla ensamstående personer i Sverige har lovat att sluta sitt hemska, trista jobb för att öppna ett härligt lokalt kafé.

Kaféerna, som på olika sätt skulle vara inriktade på böcker, jazz, katter, chips, brädspel och panflöjtmusik, ska tydligen vara lätta att driva trots ägarnas brist på erfarenhet.

Vilhelm Vätte från Vetlanda säger: ”Jag tänker mig mitt som en stuga vid foten av Narnia, där det ska säljas sällsynta kartor, och med en härlig röd irländsk setter som hälsar på trötta kunder. Eftersom det skulle vara så lugnt så skulle jag mest sitta och dricka kaffe och äta croissanter.”

Studenten Eleonora Enhörning säger: ”Mitt kafé ska vara ett stenhus med kristaller i fönstren som kastar vackra regnbågar på kalkstensväggarna och så ska jag specialisera mig på muffins. Det kommer definitivt att hända. Jag har kollat på Hemnet.”

Affärsexperten Ronald Drake säger: ”Det finns en risk att människor tror att de bara kan sitta på sitt kafé och glömmer hur krävande det är att driva ett litet företag med all administration kring hygiencertifikat, försäkring, skatt och arbetsrätt.”

”Men det spelar ingen roll nästa vecka. Då har de de redan glömt sina drömmar.”


Översättning: Frida Åstrand

Försvaret köper handikappscootrar

Fordonens snabba och oförutsägbara ryck gör dem perfekt lämpade för närkamp, menar försvaret. Ett stort erkännande, menar De Handikappades Riksförbund, som ska hjälpa att träna

Svenskarna litar på Aktuellts historier

89 procent av svenskarna tror att Aktuellts historier är äkta. Det är enligt SVT:s generaldirektör, Maria Paraból, mycket upprörande. “Det har aldrig varit vår mening

error: Innehållet är skyddat!