Ny mjölk med D-vitamin ger människor superkrafter

En trasig lyktstolpe, en inslagen entrédörr och ett kluvet bord i massiv ek är bara några av de konsekvenser som Arlas nylanserade mjölk med D-vitamin resulterat i.

När Arla Foods beslutade att lansera en speciell mjölk berikad med D-vitamin kunde de knappast förutse de konsekvenser produkten nu fått. Den nya mjölken ger folk superkrafter.

Vitaminet är bra för människokroppen eftersom det förebygger benskörhet och ökar energin. Särskilt barn och äldre behöver vitaminet som vi bland annat får från fet fisk och solljus.

Skräck i bingohallen

Men Margueritte Vedel, 68, bryr sig inte om fisk – eller solljus för den delen. Därför blev hon förtjust när den nya D-vitaminberikade mjölken kom ut i handeln.

Men så blev det onsdag och dags för veckobesöket till bingon. Efter att ha druckit mjölken i bara två dygn hade Margueritte fått superkrafter.

”Jag har gått till bingon i sex år och aldrig vunnit så mycket som ett kilo kaffe”, berättar en bitter Margueritte. Därför var begeistringen stor när man spelade hela brickan och chansen till en vinst på 5 200 kronor fanns inom räckhåll.

Och när de ropade ut ‘nummer 19’, inträffade miraklet. Margueritte fick hela brickan! Ivrig och överväldigad över resultatet slog hon handen i bordet och ropade bingo. Men glädjen var kortvarig. Ett knakande ljud bredde ut sig i hallen och det långa ekträbordet sprack mitt itu.

Sedan hördes ett jättebrak. Brickor, pennor och lyckoamuletter föll ner. Alla förebrående blickar vändes mot Margueritte, som i all hast rusade ut ur hallen.

Det blev emellertid ingen vinst den onsdagen och kostnaden för bordet uppgår till 16 000 kronor.

Förbannad vare den mjölken

Margueritte är inte ensam om att ha fått superkrafter av den nya mjölken. I Gävle slutade en oskyldig löprunda galet för Inge Grääs, 54, när han ville sträcka sig mot en lyktstolpe, som han i stället råkade böja.

”Det är mjölken – det vet jag att det är. Det har skett underliga saker sedan jag började dricka den”, förklarar Inge, som på måndagsmorgonen rev ner sin egen ytterdörr när han drog igen den bakom sig.

”Den dörren har varit trög länge så jag ger den alltid ett extra ryck – men att den skulle ryckas loss… nej du, det köper jag inte”, konstaterar Inge, som kom två timmar för sent till jobbet på grund av dörren.

Lyckligtvis har Inge en förstående chef, så när han kom till kontoret tittade chefen förbi hans kontor för att se att Inge var okej efter den stressiga morgonen. För att visa sin tacksamhet över chefens förståelse, gav Ingen honom en vänskaplig klapp på axeln och sa ”tack Jörgen”. Men superkrafterna slog till igen och Inge lyckades klappa chefens axel ur led.

”Och nu lyktstolpen. Nej du… det är den, säger jag dig. Förbannad vare den mjölken.”

Dagens Dagblad har försökt få en kommentar från Arlas produktchef, Lars Ramslök, men han har lämnat sin tjänst med ögonblicklig verkan för att resa till USA, där en karriär inom grekisk brottning väntar.


Översättning: CE översättningsbyrå

Hipsters: ADHD är passé

Svenska hipsters är trötta på att ständigt fler får diagnosen ADHD. Därför skippar de både medicin och diagnoser till förmån för mer sällsynta sjukdomar som

error: Innehållet är skyddat!