Basist bemästrar officiellt instrumentet efter bara 16 minuter

Det tonåriga underbarnet Shari Ford prisas som nästa stora basist efter att ha lärt sig bemästra instrumentet på bara 16 minuter, berättar närstående källor.

”Jag trodde att jag var färdig med musik när jag gav upp pianot efter sex månader. Det var helt omöjligt” säger Ford, som redan nu har bokat studiosessioner med flera stora artister.

”Jag fattade ganska snabbt att allt du behöver göra är att hålla ner en av strängarna på ett av banden med ena handen, och slå an strängen med plektrumet i andra handen, och det är typ det. Ärligt talat känner jag mig lite löjlig som behövde 16 minuter på mig för att fatta det. Jag hade säkert kunna lära mig det på 10 minuter om jag bara varit lite mer fokuserad.”

Basläraren Armando Gilbert säger att det är relativt enkelt att lära sig spela bas, men Ford lyckades med det snabbare än någon av hans tidigare elever.

”16 minuter är förmodligen ett rekord för en av mina elever” sa Gilbert. ”Jag gör mitt bästa för att dra ut på det. Jag visar dem en massa notpapper för att förvirra dem, och berättar att det finns basar med många fler än fyra strängar. Det brukar vanligtvis hålla dem sysselsatta ett tag, och jag kan få deras föräldrar att betala för ett par lektioner till. Men för eller senare fattar de att jag fördröjer det hela, och allt du behöver göra är egentligen att prova dig fram till rätt band på halsen och sen slå an tonen i takt med musiken.”

”För att inte tala om att ingen ändå kommer att höra dig i slutmixen sen. Du är egentligen bara där för att bandet ska kunna lura till sig fler drinkbiljetter” tillägger Gilbert.

Däremot har några basister börjat ifrågasätta sanningshalten i Fords hävdan.

”Inte en chans att hon lärde sig det så snabbt,” menade Flea, basist i legendariska rockbandet Red Hot Chili Peppers. ”Visst, de kan förmodligen sätta några toner, men har de lärt sig slap-bas än? Du har inte tämjt besten förrän du kan slappa och snärta strängarna. När jag lärde mig spela bas tog det mig åtminstone 45 minuter att sätta det, och min lärare sa att jag var den snabbaste eleven någonsin. Så vi kanske bara ska vänta och se hur länge det tar henne att lära sig det innan vi flippar ut här.”

Vi trycktid hävdar Ford att hon är ”ute efter något mer utmanande än basen” och meddelade nyligen att hon har planer på att ge sig in i harsh noise.

error: Innehållet är skyddat!