Gråt inte över spilld mjölk, och andra meningslösa klyschor

Inte nog med att de är slitna. I många fall är de dessutom direkt lögnaktiga. Vi valde ut några av våra vanligaste klyschor och pucklade på dem tills de skrek om nåd…

Frukt är också godis

Inte ens ett tvåårigt barn skulle gå på denna dunderbluff. ”Ska du ha en godisbit, min lille vän?” Och så – en BANAN. Nej, frukt är inte godis, nötter hör hemma på specerihyllan och det går INTE lika bra med selleri.

En gång är ingen gång

Var och en som kan räkna till ett inser att här är det någon som låtit fingrarna slinta på kalkylatorn. 1=0? Sorry, men fullt så korkade är vi inte.

Ett leende kostar så lite

Årtusendets lögn. Den som myntat detta uttryck har uppenbarligen aldrig fått foten klämd i dörren av en nonchalant busschaufför, blivit klippt av en dålig frisör eller genomfört en misslyckad löneförhandling med chefen.

Jo tack, det är bara bra

Snacka om ihålig fras. Kan lika gärna betyda ”Håller på att dö av tristess, men det har inte något att göra med!” som ”Har precis repat mig från malarian jag drog på mig i Kongo. Ser fortfarande dubbelt och kräks varje morgon, men men, allting är relativt!”

Mister du en står dig tusende åter

Jaså minsann. Exakt VAR någonstans står de, då? Inomhus eller utomhus? På rad eller i klunga? Och hur har de fått reda på att Tina i Glumslöv precis slängt ut sin Robban med huvudet före efter att ha tagit honom på bar gärning med postkassörskan?

Man har inte roligare än man gör sig

Nä nä. Och stekt havregrynsgröt är mums och i Kina går de med fötterna upp och huvudena ner… Allvarligt talat, hur kul kan man göra sig? Räcker det med en lustig hatt eller måste man ”se det från den ljusa sidan” och ”bjussa på sig själv” också?

Det som inte dödar oss gör oss starkare

Verkligen? Den där b-filmen med Arnold Schwarzenegger och Meryl Streep, då? En hel kväll åt skogen men inte blev man starkare av det.

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder

Hmm. Mallorca, en vecka i maj. Fjorton grader kallt, ösregn. 16 000 spänn rakt ner i den spanska myllan. Vädrets fel? Nej nej nej, blott och bart ditt eget. Hade du packat ner allvädersstövlarna, fleecen och sydvästen hade du kunnat ha HUR KUL SOM HELST där nere i ösregnet. Väl?

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge

Ju längre ner i klyschdyngan man gräver, desto lögnaktigare blir det. ”Hon väntade på sin prinsessbakelse i 25 år och det var värt varenda sekund.” Nä nä nä, den går vi inte på. Inte ens om prinsessbakelsen var en hel tårta och hon fick konditorn på köpet.

Äh, jag är inte den som är den

”Den som är den”? Men hallå, vad betyder det här egentligen? Och vad värre är – om talaren inte är den som är den, vem är han/hon/hen då?

Ingenting är omöjligt

Släkting till ”Det fixar sig alltid” och ”Allting går, utom små barn och tennsoldater”. Ger en onödigt positiv och falsk bild av verkligheten. Hyser du det minsta tvivel så försök att hitta en lagom mogen avocado i grönsaksdisken samma dag du ska ha gäster. Eller bjud in en dörrknackande mormon på kaffe och försök få ut honom igen. ”Ingenting är omöjligt”… Ha!

Internet går i konkurs

Ledningen för det globala kommunikationssystem som kallas ”internet” gav idag upp och lämnade in en konkursansökan. Internet förväntas stängas av inom en vecka. På en

Så slipper du få jobbet

Vad gör du om du måste söka ett jobb som du inte vill ha? Skjuter upp det i veckor eller skickar in en ansökan och

error: Innehållet är skyddat!