Danskar erbjuds en 43:e spruta mot corona (från framtidsarkivet, 2061)

Effekten av de 42 första sprutorna varierar en aning från person till person. Därför erbjuds nu danskarna en 43:e spruta. ”Mysig hösttradition” eller ”dystopisk hälsopolitik” låter de varierande ståndpunkterna.

”Ett pyttelitet stick eller död på ett ögonblick” är fortsatt Folkhälsomyndighetens valspråk. Uppmaningen kändes för danskar som kommer ihåg coronavaccinens ursprung för ungefär 40 år sedan.

I år erbjuds danskar återigen en vaccinspruta för säkerhets skull då det fortfarande finns en liten risk för att de tidigare doserna inte skyddar tillräckligt.

Inge Jespersen, 87-årig pensionerad dansklärare från Vejle tar emot vaccinet i år igen.

”Jag törs inget annat. När jag fick den tredje sprutan tänkte jag nu kommer jag att vara skyddad. Varför säga nej till att ta hand om hälsan? Men så fortsatte det och jag kan faktiskt bli lite arg över att jag sa ja den gången. Några sa ju nej tack till tredje sprutan, och de slipper ta ställning till denna långa rad av årliga nålar”.

Mysig tradition

Folkhälsomyndighetens vaccinprogram har fått ta emot kritik genom åren och har blivit kallat för ”en dystopisk evighetskampanj”.

Men några ser annorlunda på det, som 19-åriga Nelly-Abelone Gustavsson som till vardags läser icke-binära studier på Roskilde Universitetscenter.

”Jag är inte tillräckligt gammal för att komma ihåg hur det var innan vi alla skulle vaccineras varje höst. Mina föräldrar säger att det är hälsopolitiskt vansinne, men för mig är det mysigt och traditionsbundet när hösten är på väg. Bladen skiftar färg, vinden blåser friskt och vi står återigen i kö framför idrottshallen – det är ju så mysigt”.

För Inge Jespersen är det lite annorlunda.

”Jag är trött på att bli stucken igen, men man vill ju inte bli skyldig till att andra dör. Skulle jag kanske ha lyssnat på min lillebror den gången år 2021 när han sa att mina armar kunde bli magnetiska och Bill Gates skulle kunna läsa mina tankar om jag tog emot vaccinet?”

Beställa tid för urladdning

Det är fortsatt frivilligt om man vill låta sig stickas, men om man tackar nej till vaccinet medför detta som vanligt att man nekas åtkomst till restauranger, pubar, kulturarrangemang och besök på vårdhem tills april månad.

Man kan också fortsatt beställa en tid för urladdning av armarna efter en avslutad vaccination om man upplever symptom av magnetism.

Man kämpar mot luftberoende

“Jag slutade med cigaretter, alkohol, vitt bröd, rött kött och socker men mot luften är jag viljelös”, förklarar ung luftberoende göteborgare. Enligt ny forskning är

NATO vill införa demokrati i Italien

NATO vill genomföra en militär intervention i Italien för att införa demokrati och rättsstat. Landets styrkor utgör inte något militärt hot enligt generalerna. Istället fruktar

error: Innehållet är skyddat!