Carl Hamilton gör upp med daltande mammor och mesig barnuppfostran

I sin nya bok Tystnad, takt och tröttsamhet gör den konservativa politikern och tidigare jägarsoldaten, Carl Hamilton, upp med dagens daltande mammor och ger sitt bidrag till barnuppfostran som fungerar.

Dagens föräldrar är inkonsekventa och mesiga. De överbeskyddar sina barn och gör dem till osjälvständiga och manipulerande egoister som ingen varken kan eller ska stå ut med. Så står det bland annat i inledningen till Tystnad, takt och tröttsamhet som bjuder på kapitel som ”Lär ditt barn korrekt svenska” och ”Klara, färdiga, MARSCHERA!”.

Starka små soldater

”Vill vi ha starka små soldater eller små mesproppar till egoister?” frågar Carl Hamilton retoriskt, innan han själv besvarar frågan:

”Rebecca från Paradise Hotel är ett konkret exempel på en produkt av nutidens daltande mammor. Jag blir förbannad över hur hon gång på gång lyckas manipulera sin mamma som bara finner sig i det.”

Hade Rebecca varit Carls dotter hade hon sprungit sitt första maraton före tonåren. Dessutom hade resan till Ibiza aldrig kommit på tal då sommaren redan varit avsatt för en överlevnadsvandring i den svenska vildmarken, där man går på jakt för att hitta mat eller annars får klara sig med bär, rötter eller ingenting.

Giv akt!

Som före detta jägarsoldat bygger Carl Hamilton på sina egna militära erfarenheter, vilka skapar en grund för många av bokens kapitel. För honom är mesiga föräldrars begrepp om ”kvalitetstid” fullkomligt galet.

Enligt Carl Hamilton är ”kvalitetstid” nämligen ett självuppfunnet begrepp hos lata föräldrar som först och främst tjänar som täckmantel för deras eget dåliga samvete. I föräldrarnas missriktade godhet överöser de sina barn med godis, DVD-filmer och okritisk uppmärksamhet under helgerna. Det leder aldrig till något gott.

I boken leder han förtappade föräldrar genom olika övningar som ska få barnen på rätt köl:

“Jag har haft stor framgång med att träna unga rekryter (inhyrda, red.), som inte haft en gnutta förståelse för disciplin och självkontroll”, förklarar Carl Hamilton.

”Samma brist på disciplin gäller dagens motsträviga ungar. De mår också bättre av att lära sig enkla militärkommandon som ”Giv akt!”, ”Lystring!” och ”Utgå!”.”

“Barn ska lära sig att be om tillåtelse att tala – och i övrigt lära sig korrekt svenska, innan de förgiftar det svenska språket med ord som ”tuff-tuff-tåg”, ”vovve”, ”niceness” och ”max lol”, konstaterar Carl Hamilton.


Översättning: CE översättningsbyrå

error: Innehållet är skyddat!