Filmnörd besviken över verklighetens bildkvalitet

En 37-årig filmälskare från Nora anser att verkligheten präglas av dålig upplösning och färghantering.

När filmälskaren Jonas Bondesson på måndagsmorgonen begav sig ut från sin lägenhet i centrala Nora, slog det honom: Verklighetens upplösning är helt enkelt för dålig!

“Jag lade märke till hur morgontrafiken verkade dåligt filmad och präglad av en kornig och pixlad bildkvalitet. Den kan helt enkelt inte konkurrera med nyare HD 1080p-film. Det är som om optiken är för billig och det bör man se upp med om man vill konkurrera med filmbranschen”, menar Jonas, som själv äger fler än 900 filmer, som han ser på sin 60-tums Samsung-plattskärm.

Verkligheten är ”undermålig media”

Jonas Bondesson anser vidare att även verklighetens färger borde kunna hanteras bättre.

“Helt ärligt så verkar det ju som en helt oorganiserad mix av färger. På våren kunde ju trädens fina gröna färg med fördel accentueras. Det skulle skapa ett helt annat helhetsintryck. Se bara på de fantastiskt avstämda grönblå nyanserna i Amélie eller Finchers dystopiska fängelseplanet i Alien 3. Colorgrading förhöjer den visuella upplevelsen otroligt mycket, och det kan verkligheten med fördel lära sig något av.”

Förutom bildkvaliteten menar Jonas Bondesson även att verklighetens ljuddesign är under all kritik, för att inte tala om ämnen som story och spänningskurvor. Därför har han nu lovat att undvika kontakt med det han anser som unermålig media i största möjliga utsträckning.


Översättning: CE översättningsbyrå

Pappersbaserad GPS lanserad

Ett revolutionerande alternativ till traditionell GPS-navigering är på uppgång. Pappersbaserade översikter över vägar ska göra vägbeskrivningar enklare och avlösa ostabil elektronik med bättre vetande kvinnoröster.

error: Innehållet är skyddat!