Kiwi – den dolda faran

Forskare har just upptäckt vad många barn redan vet – att kiwi inte alls är så nyttigt för dem.

Forskare vid livsmedelsbranschens eget forskningsinstitut har upptäckt att en överkonsumtion av den syrliga lilla frukten (över 3000 frukter om dagen) ”möjligen” kan leda till ”potentiellt farliga” nivåer av pektin som ”skulle kunna” leda till en fara för de barn som anses vara ”speciellt mottagliga” för ”sjukdomen” i fråga. Med andra ord de som är allergiska mot kiwi.

”Det är mycket oroande”, säger en kvinna som passerade på gatan utanför SIFO:s kontor, då hon tillfrågades. Hon erkände dock senare att hon aldrig köpt en kiwi eller ens visste vad det var. Hon hade inte heller några barn. ”Var det så ni ville att jag skulle säga?” undrade hon sedan och belönades av bekräftande leenden från SIFO:s undersökningsteam.

Föräldrar uppmanas dock att inte drabbas av panik och ändra barnens diet på något radikalt sätt. VD:n på Livsmedelsbranschens forskningsinstitut påpekade med eftertryck att dessa risker inte ska associeras med Coca-Cola, Pepsi, Fanta, grillchips eller microugnspizza, då dessa inte innehåller frukt av något slag och är helt fria från kiwi.

Då han tillfrågades om eventuella effekter av sockerrika dieter hos svenska barn, konstaterade han beklagande: ”Tyvärr ligger den sortens forskning inte inom vårt område.”

Sjukvården säljs ut

Landstinget håller på och säljer ut sjukvården. Flera sjukhus är numera privatägda och verkar i vinstintresse. Dessutom är det fritt fram för vem som helst

Dina arbetsvanor förklarade

Enligt den senaste statistiken om arbetslösheten är cirka 4 % av svenskarna arbetslösa, vilket innebär att 96 % av de arbetsföra svenskarna är anställda. Eller

error: Innehållet är skyddat!