Änka kommer ut som kattkvinna

Efter att ha mist sin man förklarar nu en kvinna från Skövde att hon vill leva ut sin dröm om ett eremitliv med att vårda bortsprungna katter, som hon ska tala till med en gäll och pipig stämma.

Vid en presskonferens på fredagen berättade den 76-åriga Sonja Maine Coon från Skövde att hon i framtiden bara vill ha katter i sin närmaste umgängeskrets. Hon fattade beslutet efter att hennes man sedan 54 år gick bort förra månaden.

“Hela mitt liv har jag enbart levt för att uppfylla min mans behov av kvällsmat, massage och envägskommunikation. Där har aldrig funnits något utrymme för mina behov. Eller för de hundratals gulliga, tysta och icke-krävande missarna som jag så gärna vill visa omsorg åt.”

Sonja Maine Coon förklarade även att hon alltid varit dragen åt ett kattkvinneuniversum.

“Varje gång jag har sett särskilt äldre damer gå runt med stora mängder Whiskas och lockat ‘här kisse, kisse’ mot buskar och snår, har jag tänkt: ‘Om det ändå var jag. Nu har jag äntligen fått chansen att leva den drömmen.”

Därför kommer Sonja Main Coon framöver endast bege sig ut på speciella tider och så långt det är möjligt undvika mänsklig kontakt. På sikt hoppas hon att detta – kombinerat med en gäll och pipig röst – ska ge henne ett renommé bland lokala barn och grannskapet som helhet.


Översättning: CE översättningsbyrå

Stort företag får manlig chef

Ett stort svenskt företag får överraskande en manlig chef. Medarbetarna gläder sig för en manlig prägel med en mer aggressiv och auktoritär ledarstil. Fredag förmiddag

Gungor rena dödsfällor i Tyskland

Tyska lekplatser är inte tillräckligt förberedda för vintern enligt resultat från en nationell undersökning genomförd av den tekniska inspektionsorganisationen TÜV som besökt över 300 lekplatser.

Mer väder på väg in över Sverige

Mycket tyder på att det fortfarande är väder på väg in över Sverige. Experter spår att vädret har kommit för att stanna. Ledande nyhetsmedier kommer

Hipsters: ADHD är passé

Svenska hipsters är trötta på att ständigt fler får diagnosen ADHD. Därför skippar de både medicin och diagnoser till förmån för mer sällsynta sjukdomar som

error: Innehållet är skyddat!