Statliga pensionen höjs till två miljoner kronor om året

Statsministern löste idag landets pensionskris med ett förslag som dessutom garanterar att landets pensionärer kommer att kunna leva som kungar.

”Det är intolerabelt att alla dessa gamla människor skall behöva leva på så låga pensioner”, sade han vid ett tal på ett ålderdomshem, där han även gav luft åt den allmänna opinionen att mormorsjakt med hund borde avskaffas. ”Idéerna med minimilön och minimipension är nog bra, men det var moderaterna som kom med dem. Min idé är mycket bättre. Med omedelbar effekt kommer den statliga pensionen att höjas till två miljoner kronor om året, vilket ger Sverige de högsta pensionerna i hela den civiliserade världen. Och det kommer inte att vara behovsprövat, heller.”

Oberoende experter räknar dock med att pensionsåldern i det nya systemet kommer att behöva höjas till 135 år. Alla nuvarande pensioner kommer naturligtvis att suspenderas, men pensionärerna ombeds att spara sina pensionsbrev på ett säkert ställe tills de når den nya pensionsåldern, vilket kommer att meddelas dem via e-post innan den 30 november, 2098.

”Det är briljant”, sade ett lyckligt par i den socialdemokratiska riksdagsgruppen. ”Vi kan verkligen njuta av vår pension nu, vi kan åka på kryssningar och se oss om i världen. Vi behöver inte hanka oss fram på våra ynka riksdagspensioner.”

Bo Lundgren, som kommenterade förslaget från Moderaternas partihögkvarter, var skeptisk. ”Var kommer pengarna ifrån? Det är vad jag skulle vilja veta. Det kommer att innebära mer smygbeskattning. I vilket fall som helst, om jag vore statsminister, skulle pensionerna höjas till fyra miljoner om året.”

En talesman för välgörenhetsorganisationen Hjälp de äldre, bad dock allmänheten att inte sluta skänka pengar till välgörenhet för pensionärerna, trots deras nyfunna rikedom. ”Jag har, trots allt, fortfarande fru och barn och villalån att betala av på”, sade han.

Hur du skriver en meritförteckning

Här följer de vanligaste delarna i en meritförteckning och hemligheter för hur du hanterar dem. Dessa tips hjälper dig att krossa dina motståndare, få ett

Instruktioner för oljebyte i bil

Instruktioner för kvinnor Kör in till Bilfixarna när du har kört 1500 mil sedan förra oljebytet. Drick en kopp kaffe. En kvart senare betalar du

error: Innehållet är skyddat!