Opinion: Ta bort politiken från det offentliga rummet

Dagens Dagblad har fått ett läsarbrev från analytikern Torbjörn Flummer. Han vill att all politik tas bort från det offentliga rummet och kritiserar Dagens Dagblad för att medvetet driva en politikofil linje.

Kort och gott: Politik hör inte hemma i det offentliga rummet!

Politik är opium för folket. Politik förvränger verklighetsuppfattningen och är roten till allt ont. Tänk bara på alla krig som startat på grund av politik, och alla politiskt motiverade överfall vi kunnat slippa om politiken helt enkelt inte fanns.

Överallt sätter politiska sekter och grupperingar sina slemmiga avtryck på samhällsordningen. Man kan knappt sätta på tv:n eller öppna en tidning utan att mötas av missionerande politiker som marknadsför ett föråldrat och meningslöst beteende. Se bara på själva valhandlingen. Folk samlas för att få ett papper som de sedan i enrum stoppar i ett kuvert och därefter slänger i de stora soptunnorna som alltid pryder lokalerna. En absurd ritual för att inte tala om resursslöseri.

Rätt att inte behöva konfronteras med andra politikers åsikter

Vi lever i ett modernt kunskapssamhälle och det är befängt med all den statsstödda, politiska propagandan som även skolelever manipuleras att tro på. Barn har rätt att växa upp i en värld utan politiska symboler överallt, och lärare bör låta bli att predika politiska åsikter. Ämnet samhällskunskap är ju i verkligheten en enda stor kampanj för politik.

Vi är många som fått nog! Det är möjligt att någon har ett personligt behov av politik men då får de åtminstone utöva sin dyrkan i hemmet, så att vi andra inte behöver förhålla oss till deras irrationella pladder i tid och otid.

Och även om Dagens Dagblad ofta bjuder på uppfriskande, apolitiskt material, så för även denna tidning en tydlig politikofil linje som bland annat visar sitt grymma ansikte när kritiker av systemet förlöjligas när de säger ifrån. Sanningen hörs tydligen dåligt.

Politik har inget att göra i ett modernt samhälle. Det måste regeringen inse och förbjuda den eller ta bort den från det offentliga rummet. Det är varje människas rätt att röra sig i det offentliga rummet utan att behöva utsättas för obehaglig politik!


Översättning: CE översättningsbyrå

error: Innehållet är skyddat!