Kaninhoppning tar västvärlden med storm

Sporten kaninhoppning har blivit en världsomspännande trend. Filosofer säger att den gör människor lyckliga och kallar sporten för ”det ultimata syftet med vår existens”.

När den 45-åriga exportingenjören Henrik Svahn från Nyköping ser sin kanin Berit K. hoppa över ännu ett hinder blir han varm och glad inombords. Därför tränar han med Berit sex dagar i veckan.

Och Henrik är inte ensam. Från Guatemala till Gotland går kaninhoppning sitt segertåg. Just nu går sporten om både de populära iPhone-spelen Wordfeud och Angry Birds, fitnesstrenden CrossFit och Occupy-rörelsen i popularitet. Det visar flera tabeller som det globala analysföretaget Nielsen har lagt fram.

Överskrider all världslig hänsyn

I den erkända sammanslutningen av filosofer American Philosophical Association är man inte förvånad över att kaninhoppning har blivit ett så stort fenomen. Inte sedan stavgång och zumba har världens befolkning varit så tillfreds, säger föreningens ordförande John Sumners, och det med god grund:

”Filosofer har genom historien betraktat kaninhoppning som det ultimata syftet med vår existens. Den grekiska filosofen Aristoteles sa redan långt före vår tideräkning: ’Kaninhoppning är så viktigt att det överskrider all annan världslig hänsyn’”, säger Sumners.

”Kaninhoppning är en kul och spännande sport där kaninen och ägaren får ett nära förhållande till varandra. Kaninerna älskar att hoppa och motionera och deras ägare blir lyckligare av det. Sporten är ett bra sätt att ta bort fokus från en instabil värld med en instabil ekonomi”, menar ordföranden.

Kaninhoppning för alla

Trenden innebär gulddagar för världens alla kaninuppfödare som rapporterar om slutsålt. Också i Sverige, där Nina Paulsson som är chef för kedjan ZooCity berättar att kunderna spänner från småbarn till unga par och pensionärer.

Enligt Nina Paulsson är kundgruppen så bred eftersom kaninhoppning är en sport som alla kan vara med i. Det handlar bara om att få kaninen att hoppa över en rad hinder med så få rivningar som möjligt på kortast möjliga tid.

Hemma i Nyköping tvekar inte Henrik Svahn om vad det är som får honom att fortsätta med sporten.

”När jag ser Berit K. hoppa känner jag mig i perfekt harmoni med min omgivning och det gör att jag kan vara en bättre man för min hustru, en bättre kollega på mitt arbete och en bättre far för mina två döttrar”, säger Henrik Svahn.


Översättning: S. Fransén

Experter manar till panik

Det råder kaos på börserna världen över, och den svenska aktiemarknaden är fullständigt oförutsägbar. Ledande experter i ekonomi manar därför till panik, och understryker att

Pappersbaserad GPS lanserad

Ett revolutionerande alternativ till traditionell GPS-navigering är på uppgång. Pappersbaserade översikter över vägar ska göra vägbeskrivningar enklare och avlösa ostabil elektronik med bättre vetande kvinnoröster.

Svenska kennelklubben kräver barnomsorg

Barnomsorg, rätt till hundens första sjukdag och valpbidrag. Det är målen för Svenska kennelklubben som förhandlat med regeringen under de senaste veckorna om att säkra

NATO vill införa demokrati i Italien

NATO vill genomföra en militär intervention i Italien för att införa demokrati och rättsstat. Landets styrkor utgör inte något militärt hot enligt generalerna. Istället fruktar

error: Innehållet är skyddat!