Stressens fördelar

Eftersom stress, spänningar och utbrändhet är så populärt bland anställda har Socialstyrelsens forskningsinstitut kommit fram till följande slutsats; vi vill vara konstant stressade! Studier av detta fenomen har avslöjat följande:

Stress hjälper dig se viktig ut

Någon som är så viktig måste jobba väldigt hårt och håller därför säkert på med något väldigt avgörande och viktigt.

Det hjälper dig behålla professionell distans och undvika intimitet på jobbet

Någon så upptagen som du kan inte förväntas ha tid med några emotionella relationer med någon. Dessutom är du säkert inte så rolig att umgås med ändå.

Du undviker ansvar

Det är ju uppenbart att du är på tok för stressad för att få ytterligare arbetsuppgifter. Därmed slipper du undan när de tråkiga sysslorna lottas ut.

Det ger dig en kemisk kick

Stress kan anses vara en billig tripp och du kan ”skjuta upp” precis när du vill.

Det hjälper dig undvika framgång

Varför riskera att lyckas i din karriär när du, genom att förbli stressad, kan undvika allt det där? Stress håller dig på en ständigt låg prestationsnivå och skyddar dig på så vis från framgång.

Stress tillåter dig att behålla en auktoritär översittarstil

”Bara gör som jag säger” är en fras som lättare accepteras vid en förestående kris. Att bibehålla ett läge av ständig kris rättfärdigar dig till att bete dig som en stor skit hela tiden.

Överklockning skapade tidsreva

En tidsreva skapades för ett kort ögonblick idag då Niklas Valfridsson överklockade sin dator. Överklockning har länge beskyllts för att vara en av orsakerna bakom

error: Innehållet är skyddat!