Mads Mikkelsen ångrar sin roll i The Green Butchers: ”Jag är ingen slaktare”

Det är en ångerfull Mads Mikkelsen som ångrar sin medverkan i The Green Butchers. Han anser att rollen borde ha gått till någon som, till skillnad från honom själv har upplevt hur det är att vara slaktare.

”När vi spelade in filmen trodde vi inte att vi gjorde något fel. Jag älskade faktiskt Svens roll, hela universum runt honom och hans korvar i pannan. Men nu har jag blivit klokare och inser att det var helt fel av både mig och produktionen att ge mig den rollen. Jag har ingen aning om hur det är att vara slaktare. Jag tror inte att jag är bättre på att vara slaktare än riktiga slaktare.”

Men är det inte det som skådespelare gör, att låtsas vara något de inte är?

”Det är mycket svårt att jobba med det. Jag försöker respektera vissa personers identitet här, så jag är faktiskt lite upprörd över att du ställer en sådan fråga.”

Kan se sig själv i många roller i framtiden

Men enligt din logik får ingen spela något som han eller hon inte är?

”Nej, och? Det finns gott om slaktare som lätt hade kunnat ta Svens roll och göra exakt samma korvskämt och hänga folk i krokar från taket.”

Men riktiga slaktare är inte skådespelare. Och i så fall borde det ha varit en riktig mördare som spelade Sven.

”Jag är säker på att det finns en slaktare där ute som också är en mördare. Det handlar om att tänka om när det gäller casting så att verken blir rättvisa.”

Vilka roller ser du dig själv i framöver?

”Jag kan se mig själv i många roller i framtiden. I själva verket alla, där jag kommer att spela en manlig dansk skådespelare på 56 år.”

Ångrar även alla andra roller

Det verkar som om du de facto vill avskaffa skådespelaryrket.

”Nej, det gör jag inte. Jag vill bara att rollerna ska gå till de personer som är rätt för dem. Det handlar om representation!”

Ångrar du också din roll i Män och höns? I Casino Royale? Och i Travel Team?

”Gud, ja. Ja. Ja, jag ångrar alla roller där jag var tvungen att låtsas vara något jag inte är i verkligheten. En stor ursäkt från mig till alla halvt mänskliga, halvt djuriska superskurkar och polisutbildade!”

error: Innehållet är skyddat!