Kvinna i Gentofte har upptäckt hur lätt det är att spara pengar

Låt au pairen cykla istället för att köra, drick en enkel Amarone på vardagar och sänk golvvärmen i garaget. Beatrice Hjernild från Lidingö har blivit en riktig expert på sparrådgivning och delar nu frikostigt med sig av sina kunskaper till Dagens Dagblads läsare.

Det hela började med att Beatrice Hjernild, 43, såg ett nyhetsinslag där flera svenskar berättade om hur de var nära att tvingas lämna sina hem på grund av energipriserna.

Jag har själv aldrig varit den typen som behöver spara, men jag tänkte att så svårt kan det väl inte vara. Så jag bestämde mig för att prova, bara för skojs skull, och jag måste erkänna att jag är fast, säger hon innan hon fortsätter att berätta om sina upptäckter.

Inget behov av drastiska åtgärder

I början letade jag efter inspiration på nätet, men de flesta råd man hittar där är ganska drastiska. Så jag bestämde mig för att bevisa att man kan spara pengar utan att gå så långt som att stänga av handduksvärmaren, säger hon och fortsätter:

– Det är till exempel ingen som säger att au pairen måste ha en bil när hon går på språklektioner eller besöker sina vänner. Så jag tog bilnycklarna från vår bil och gav henne en cykel istället. Redan där sparar du mycket utan att det påverkar dig på något sätt.

I samma anda gick hon på jakt efter några gamla föremål som hennes man hade sparat för skojs skull.

– Jag kom ihåg att vi hade en av de där roliga, gammaldags handdrivna gräsklipparna som min svärfars trädgårdsmästare brukade klippa gräsmattan med när min man var liten. Jag hittade också andra verktyg från den tiden, så nu sköter trädgårdsmästaren vår trädgård utan att använda någon el.

Man måste offra något själv

Beatrice Hjernild ler stolt. Sedan blir hon allvarlig.

– Ja, för man ska inte säga att det bara är alla andra i hennes hushåll som behöver ändra sina vanor. Man måste offra något själv, det har jag alltid sagt! Så nu nöjer jag och min man oss med en enkel Amarone på vardagarna och sparar det goda vinet till helgerna. Jag köpte också en mink off the rack i år, eftersom man inte behöver en ny skräddarsydd varje år, säger Beatrice, vars man har börjat acceptera hennes galna upptåg:

– Det var till och med hans idé om att vi kunde sänka golvvärmen i garaget – då blev jag så himla stolt över honom!

Återvinning – Myt eller fakta

Återvinning har utövats under största delen av mänsklighetens historia och de senaste decennierna har den blivit en viktig del i kampen mot miljöförstöringen, men många

error: Innehållet är skyddat!