Lokala ungdomar följer reglerna för ansiktsmask misstänkt duktigt

”Vi har alla föräldrar och mor- och farföräldrar. Vi gör bara vad vi kan för att skydda dem”, förklarar en yngling från Örebro som vi intervjuade idag i vår studie av tonåringar som bär ansiktsskydd under hela dagen.

Även om många grupper tvivlat på att ansiktsmasker är effektiva i kampen mot Covid-19 och många fler lider av ”masktrötthet”, finns det fortfarande stora delar av unga män som är helt nöjda med ansiktsmask till sin standarduniform med svarta North Face-jackor och grå träningsbyxor som slutar strax ovanför vristen.

Dessa osjälviska ungdomar är så försiktiga att de till och med bär masker när de är på egen hand, långt ifrån någon, till exempel när de vandrar genom din egendom på natten och kontrollerar att din bil är säkert låst.

”Vi skulle inte kunna leva med oss själva om vi var ansvariga för att överföra det dödliga viruset”, tillägger vår källa.

”Så när regeringen sa ’bär ansiktsskydd’ följde vi naturligtvis reglerna. Vi bär dem på dagen, när vi umgås på tågstationen, när vi sitter på muren utanför folks hus, när vi åker runt på elskotrar… hela tiden.”

Ungdomarna har också förklarat att de är helt okej med att bära masker under överskådlig framtid, oavsett restriktioner, även under sommarmånaderna, egentligen när som helst.

Facebook ersätter demokratisk process

Svenska politiker kommer att flytta val, lagförslag och andra parlamentariska grundpelare över till den sociala nätverken. Det självklara valet menar experter på nya medier. I

error: Innehållet är skyddat!