Louise är humördesigner: ”Så får jag andras humör att stämma överens med mitt eget”

Höga suckar och glatt prat är några av Louise Avog Bergs metoder för att matcha andra människors humör perfekt med hennes eget.

Du kanske känner till det? Du går upp sent, rusar iväg för att hinna i tid, och när du äntligen kommer till jobbet märker dina kollegor inte ens att du behöver lite extra lugn och ro. Eller tvärtom: du är på gott humör och vill prata med allt och alla, men de andra går därifrån och ser arga ut eller skyndar sig iväg.

För 53-åriga Louise Avog Berg var ett återkommande problem under många år att andras humör ofta inte stämde överens med hennes eget. Så hon började hitta en lösning, och idag kan hon kalla sig professionell humördesigner.

Autodidakt med certifiering

Som humördesigner är det Louises uppgift att se till att de människor hon möter är på samma humör som hon själv. Det är komplicerat, förklarar hon.

”Det är definitivt lättare att matcha färger, möbler och tyger än att matcha människors humör med mitt eget. Men det är nödvändigt, för jag kan helt enkelt inte trivas i en värld där saker och ting inte stämmer”, säger hon och letar efter en utbildning som kan lära henne att matcha andra människors humör med hennes eget.

”Tydligen finns det ingen sådan utbildning, men jag hittade på en själv. Det är synd att man inte har experter att ta hjälp av, men jag har kunnat definiera innehållet, metoderna och kriterierna för certifiering själv, så på det sättet är det väldigt smart”, säger hon stolt.

En form av nudging

Metoden som Louise använder för att skapa den rätta humörpaletten i sin omgivning är lite som nudging, där man försiktigt vägleder människor att slänga saker i papperskorgen i stället för på gatan. Du bör inte säga saker alltför direkt, eftersom människor ofta är ovilliga att bli humörjusterade.

”Det är därför jag bara suckar högt när jag går runt och håller för huvudet om jag vill att folk ska vara tysta och fråga hur jag mår”, säger hon och avslutar:

”Men om jag är glad och behöver prata ser jag till att babbla i en hög ton, för då vågar inte folk följa efter av rädsla för att bli utpekade som den som förstör det goda humöret.”

Återvinning – Myt eller fakta

Återvinning har utövats under största delen av mänsklighetens historia och de senaste decennierna har den blivit en viktig del i kampen mot miljöförstöringen, men många

Brunch leder till livsleda på Solkusten

En ny undersökning från American Health Institute visar att den populära måltiden brunch kan öka risken för depression och psykisk obalans. Flera brunchätare bekräftar tendensen.

error: Innehållet är skyddat!