Forskare: ”Jättespindlar är framtiden för både mat och transport”

I en ny rapport från Riksvetenskapsrådet hävdas det att lösningen på de växande utmaningarna inom transport- och livsmedelssektorerna mycket väl kan vara samma sak: jättelika spindlar.

Med fossila bränslen som förstör vår miljö och snabbt stigande matpriser runt om i världen har ett team av tvärvetenskapliga forskare kommit fram till att avel av spindlar som är över två meter höga skulle vara tillräckligt stora för att bära och så småningom föda en familj på fyra personer.

Chefsforskaren i Riksvetenskapsrådet, Dr Derek Bracka säger: ”Vi har så många spindlar i och utanför våra hem. Det är dags att vi använder dem. De utgör en naturlig, förnybar resurs som endast kräver att en ny typ av jättefluga föds upp i samband med vårt föreslagna program för jättespindlar.”

Projektet, som har utformats av ett toppteam av näringsforskare, biologer, ingenjörer, stadsdesigners och skräckfilmsentusiaster, innebär att alla förorenande bilar, både gas- och elbilar, långsamt fasas ut fram till 2035. Varje person kommer att få en yngre spindel, stor som ett kylskåp, som han eller hon ska uppfostra och lära sig att rida. Gruppen uppskattar att dessa monstruösa spindlar kommer att kunna gå i över 60 km/h i flera timmar i sträck och att de har styrkan att lätt lyfta och bära en familj på fyra personer när de är fullvuxna, vilket gruppen försäkrade oss om att inte skulle vara skrämmande.

Inom en liknande tidsram kommer allt kött i livsmedelsbutiken, en lika allvarlig bidragande orsak till klimatkrisen, att ersättas med spindelben och thoraxbiffar. Gruppen tror att två stora miljöskadliga metoder kan lösas med en kolossal lösning med flera ögon: en smidig spindel i elefantstorlek på varje uppfart.

Biologen Susanna van Diesel säger: ”En stor fördel är att varje spindel kan lägga upp till 1000 ägg. På kort tid kommer världen att vara översvämmad av gigantiska spindlar som antingen utrustas med sadlar och promenerar längs huvudgatan eller skickas till bearbetningsanläggningarna för att förvandlas till hamburgare och grytor. Detta förutsätter att vi löser problemet med deras tre våningar höga spindelnät, vilket borde vara relativt trivialt. Den araknologiska tidsåldern ser ljus ut!”

I rapporten anges att de spindelarter som inte kommer att omfattas av programmet är giftiga arter som den bruna eremitspindeln eller ”knäppa spindlar” som pappa långben, men den främsta kandidaten är spindelmannen, som redan är ett viktigt inslag i de lokala djuraffärerna. De har den högsta andelen acceptans hos allmänheten av alla spindlar, 0,2 %.

Som svar på frågor om huruvida jättespindlar ens kan domesticeras svarade forskaren Bracka: ”Förmodligen? Hur svårt kan det vara? Men jag ska vara ärlig, jag förväntade mig fler frågor och mer motstånd mot att äta dem. Alla verkar vara okej med det på ett sätt som jag inte hade förväntat mig.”

Experter är eniga: Allt orsakar cancer

Allt i världen är cancerframkallande – förutom en viss typ av ätbar svamp, som i gengäld ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Läkare rekommenderar därför

error: Innehållet är skyddat!