Pappans genväg tog 15 minuter extra

En pappa till ett par tonårspojkar undvek i torsdags trafiken under en racertur som tog 15 minuter extra på en rutt som vanligtvis bara tar 20 minuter. Detta har hans barn bekräftat.

Sven Svensson körde som vanligt sina barn till skolan när han plötsligt väjde för stoppljusen och svängde in i en labyrint av bakgator, motorvägar och ett köpcentrum för att så småningom återgå till sin rutt, två mil bakom bilarna som stod kvar i kön.

Han sa: ”Det var som någonting ur en actionfilm, fast i 20 km/t på kvartersgator med farthinder, i en Volvo.”

“Visst, min GPS gillade inte rutten, men ingen GPS går upp mot det orubbliga självförtroendet hos en medelålders man bakom ratten som känner till den här staden på samma sätt som han känner till alla Jan Guillous deckare.”

“Till slut tutade de andra chaufförerna av ren uppskattning när jag rullade ner längs enkelriktade gator för att till slut hamna längre bak på samma väg som jag först startade på.”

Sonen Sune Svensson säger: ”Ibland hjälper jag till genom att säga: Titta pappa, en bilkö. Och så kör han av vägen och jag får spela datorspel 20 minuter till.”


Översättning: Frida Åstrand

Pappersbaserad GPS lanserad

Ett revolutionerande alternativ till traditionell GPS-navigering är på uppgång. Pappersbaserade översikter över vägar ska göra vägbeskrivningar enklare och avlösa ostabil elektronik med bättre vetande kvinnoröster.

error: Innehållet är skyddat!