Cyklist erkänner: “Ja, hellre hjärnskada än hjälm”

En 41-årig man från Borås erkänner att han hellre får en hjärnskada än blir sedd med cykelhjälm.

Trots otaliga kampanjer för användning av cykelhjälm vägrar 41-årige Johannes Ekerholm att skydda huvudet när han varje dag cyklar de mer än tio kilometrarna mellan hemmet och arbetet.

“Ja, jag vet ju att det kan ge hjärnskador. Jag är ju själv neurokirurg och står nästan dagligen med händerna i frontalloberna på folk som inte använt hjälm. Men jag har hellre en svårt invalidiserande och vårdkrävande hjärnskada än att bli sedd med en sån tingest offentligt.”

Fåfänga är viktigare än hjärna

Johannes Ekerholm pekar på att rehabiliteringsmöjligheterna för svårt hjärnskadade blivit väsentligt bättre under de sista åren, och att han för övrigt alltid cyklar försiktigt och “anpassar mig efter förhållandena”. Dessutom menar han att utvecklingen inom hjälmdesign bara blivit värre med tiden.

“Har du sett de nya som liknar hattar? Det är ju helt fruktansvärt. Man ser inte längre bara dum ut, utan som en idiot som försöker kamouflera sin dumhet. Det är långt över min gräns. Så ja, sammantaget kan man väl säga att min fåfänga helt enkelt är viktigare än min hjärna”, säger Johannes Ekerholm.


Översättning: CE översättningsbyrå

error: Innehållet är skyddat!