Åttaåring i husarrest för bedrägeri

Åtta år gamla Daniel Molats erkände i dag att han inte hade 150 miljoner kronor till att köpa ett flygplan som han hade sagt till sina kompisar och klasskamrater. De investerare som satsat i projektet försökte att hoppa av, men de fick snart klart för sig att Daniel inte hade 150 miljoner, han hade i själva verket inte ett öre.

Istället för att förvara pengarna på ett konto och öka värdet hade Daniel använt pengarna till lösgodis och andra utsvävningar. Detta trots att han var förbjuden av sina föräldrar att spendera sin veckopeng på såna saker. Daniel använde också några snitsiga matematiska symboler han hittat på internet för att fortsätta dölja sin bluff.

”Jag gav hela min veckopeng till Daniel i hopp om att vi skulle flyga tillsammans. Nu får jag reda på att han har använt alla pengar för att köpa serietidningar och dataspel. ”Det är många som har blivit lurade och sårade tack vare den där brottslingen” Säger Pekka Flodström, 9 år, och fortsätter: ”Våra föräldrar kan bli tvingade att stödja oss ekonomiskt om vi ska klara oss igenom den här krisen.”

“Jag tittade på hans ekonomiska rapporter och det stämde bara inte” Säger Rebecka Rausing, 7 år. ”Matte är svårt så min syster fick hjälpa mig, hon sa att Justin Timberlake är jättesöt.”

Daniel Molats föräldrar, Rolf och Christina, avslöjade bedrägeriet efter att de hört rykten om köpet av stridsflygplanet. ”Vi undrade hur han kunde ha samlat ihop så mycket pengar med en veckopeng på 20 kr och fortfarande ha råd med alla serietidningar.”

Efter misslyckade förhandlingar med föräldrarna fick Daniel husarrest i fyra veckor. Han ska dessutom ersätta offren ekonomiskt för det lidande de blivit utsatta för. Om han uppfyller de kraven kommer han inte att tvingas sälja sitt Playstation som han fick för gott uppförande.

Chrome lämnar toalettsitsen uppfälld

Chrome, den lömska webbläsaren man kan hitta på nästan varenda dator, har nyligen blivit anklagat för att vara irriterande och rent av bedrägligt. Bortom reklamfönstren

Eftersom jag är man

Eftersom jag är man så kommer jag att försöka dra upp låsknappen med en ståltråd när jag har råkat låsa in mina nycklar i bilen.

Dags att städa internet

Vad inte alla känner till är att internet måste stängas ner för underhåll och städning 24 timmar om året. Städprocessen, som tar bort död e-post,

error: Innehållet är skyddat!