Rymdvarelser rasar över kränkande framställning i jordisk science fiction

När invånarna på planeten HD85512b upptäckte intelligent liv på jorden, uppstod stort jubel och folkfest. Men den nedvärderande framställningen av befolkningar från andra planeter i filmer som Predator och Alien får nu ixniccb-folket att överväga utplånande av jorden.

Sociologen och rymdresenären Charles Miller har återvänt till jorden med en oroväckande nyhet. Han har genomfört fältarbete hos ixniccb-folket på planeten HD85512b. I början uppstod glädje och jubel över mötet men när Miller började visa science fiction-film från jorden uppstod en alarmerande, diplomatisk kris.

Charles Miller beskriver ixniccberna som en i grunden vänligt sinnad befolkning. De liknar inte jordborna till utseendet men enligt Miller påminner samhällsstrukturen och kulturen mycket om belgarnas (folkslag från obetydligt, europeiskt land, som dock inrymmer ett par centrala internationella organ, red.).

Från jubel till kris

Förra året när Charles Millers rymdskepp landade på planeten HD85512b, visste sociologen inte om han skulle hitta liv. Men snart hade han inte bara hittat intelligent liv – han hade också upptäckt att ixniccb-borna länge studerat jorden. De hade dock nått fram till slutsatsen att livet här inte kunde karaktäriseras som “intelligent”.

Därför blev jublet stort när befolkningen lärde känna Miller och hans besättning.

“Det var fest i flera dagar och ixniccberna bjöd generöst på brtshx, som är en mycket sötaktig, alkoholdryck som påminner lätt om belgisk öl”, berättar Miller.

Men mindre än en vecka senare utbröt en större diplomatisk kris.

Förödmjukande karikatyrer

Både jordborna och ixniccb-folket är filmälskare. Men ixniccberna brydde sig inte om att se hur civilisationer från andra planeter framställdes i jordisk science fiction.

Dagens Dagblad har fått tag på några av de inspelningar Miller och hans besättning gjorde på planeten HD85512b. Av dem framgår bland annat att befolkningen talar fulländad engelska – och att de känner sig djupt kränkta:

“Det där är grovt! Den där ‘Alien’ är verkligen en osmaklig karikatyr av glochtrxterna (den insektsliknande men vänligt sinnade befolkningen från HD85512b:s grannplanet, Svenborg, red.). Det är förödmjukande och ni borde skämmas! Ni har fått era fantastiska sädesfältcirklar och pyramider från utomjordiska medborgare och så framställer ni dem så elakt och nedlåtande i er litteratur. Kanske borde vi utplåna er innan ni sprider ert hat i hela universum”, hörs det upprört från en medlem i det ixniccbitiska parlamentet.

Charles Miller bedömer dock att det inte är någon fara på taket:

“De är visserligen utrustade med kraftfulla antimateriavapen men jag tror inte att de menar att det så allvarligt. De är mest bara besvikna över att de själva inte kunde drömma om att tänka en dålig tanke om något annat levande väsen; varken i eller utanför universum.”


Översättning: CE översättningsbyrå

error: Innehållet är skyddat!