Brittisk turist trött på turister på turistdestinationer

Jag söker det äkta och autentiska men alla platser är så kommersiella, menar 34-årige Daniel Freeman. Varje år gör han minst två resor till exotiska länder men nu är det färdigrest.

Han hittade en ren och orörd sandstrand på en okänd del av Thailands kust. Vit sand som bara de infödda kände till och där de utförde sitt autentiska arbete, krabbfiske.

Men när han hittade drömstranden, härligt fri från västlig korruption och kommersialism, varade inte lyckan länge.

“Plötsligt kom den där gruppen fransmän med sina ryggsäckar och Havanastofflor och ropade: ‘Quelle plage merveilleuse! (vilken magnifik strand, red.)’ Det räckte för att bli galen”, berättar Daniel Freeman. För den 34-årige restaurangchefen var ännu en resa förstörd. Och det blev bara värre när de franska turisterna började peka beundrande på de thailändska fiskarna.

“De talade ju inte ens thai”, fnyser Freeman, som själv hade investerat i en Lonely Planet-parlör innan resan för att kunna kommunicera med thailändarna på riktigt.

Lokal bar med T-shirt

Året dessförinnan var Freeman i Chicago men inte heller där hittade han det äkta och lokala.

“Jag gick nerför en smal gata långt från centrum. Det passerade flera skumma typer och vid ett tillfälle var jag säker på att jag skulle bli överfallen”, förklarar han begeistrat.

Till sist hittade Freeman en liten jazzklubb, The Half Note, som låg inklämd mellan två byggnader och som utlovade rökmoln och bebop-jazz.

“Jag går in, för jag tycker att jag känner igen melodin: Det är den där ‘Autumn Leaves’. Det första jag ser är en orange T-shirt med texten ‘I Went To The Half Note And All I Got Was This Lousy T-Shirt’.”

En suck undslipper Daniel Freeman, som beslutat att lägga resandet på hyllan. När Dagens Dagblad föreslår att han försöker sig på ett mer ovanligt resmål för att öka äktheten, till exempel Somalia eller Pakistan, skakar Freeman tvekande på huvudet:

“Åh, det är ju ganska farligt, eller? Och hur långt som helst till en Espresso House.”


Översättning: CE översättningsbyrå

error: Innehållet är skyddat!