Administrativ medarbetare vinner pris för snabbt och felfritt klickande

Det blev den 44-åriga redovisningsassistenten Karin Fredriksson som igår vanns det eftertraktade priset som Årets Kontorsråtta.

I 16 år har Karin Fredriksson skött sitt arbete som redovisningsassistent på en administrativ avdelning i Mellansverige. Under alla dessa år har Karin pålitligt genomfört sitt arbete och gjort sig känd för sitt oöverträffligt snabba och felfria klickande.

Så löd motiveringen när Karin igår blev korad till Årets Kontorsråtta under en offentlig ceremoni med stor mediebevakning.

”Det är en stor dag i mitt liv”, sa Karin Fredriksson efter att hon tagit emot priset och hon berättade att det var en stor överraskning för henne att det var just hon som vann.

”Administrativa medarbetare har alltid varit i mediernas blickfång och det är ett arbetsområde som samhället generellt visar ett stort intresse för. Men det finns ju riktigt många kontorsråttor som är mycket mer kända än jag, och jag hade nog räknat med att Greta Elleryd skulle vinna nu när hon har varit med så mycket i Hänt Extra.”

Karin Fredriksson är däremot inte orolig att den nya berömmelsen ska förändra hennes liv.

”När man är så duktig med klickandet som jag är så får man automatiskt en massa uppmärksamhet. Jag har redan varit med i lokala medier många gånger och är van vid att bli stoppad på gatan av folk som gärna vill ha en autograf, så jag tror inte att det ändrar något i stort att jag nu också blir känd i rikstäckande medier.”


Översättning: S. Fransén

Experter manar till panik

Det råder kaos på börserna världen över, och den svenska aktiemarknaden är fullständigt oförutsägbar. Ledande experter i ekonomi manar därför till panik, och understryker att

error: Innehållet är skyddat!