Paleontologer upptäcker fossil från karriärfokuserad dinosaurie som frös in sina ägg

Nya rön tyder på att inte alla honor under kritaperioden prioriterade de traditionella livsmålen att stadga sig och föda barn, menade paleontologer från Bostons Universitet i måndags och hävdade att de funnit ett fossil som vittnade om en karriärfokuserad dinosaurie som frusit in sina ägg.

”Det här exemplet av en Tyrannosaurus Rex är uppseendeväckande, eftersom hon tillhandahåller oss med bevis på att åtminstone några av hennes sort föredrog yrkesmässig ambition framför att producera livskraftig avkomma till hjorden” säger professor Greg Loeb, chef for forskargruppen som ledde utgrävningen av den fossiliserade dinosaurien. Hon verkar ha saknat en partner och närmat sig slutet på sin fertilitet, just som hon befann sig på toppen av sin rovdjurskarriär.

”Med tanke på tiden hon lade på jakt och att arbeta sig uppåt i näringskedjan, hade hon förmodligen inte något annat val än att senarelägga föräldraskapet och frysa sina ägg tills den rätte hanen dök upp. Hur skulle hon annars orka hålla efter ett gäng nykläckta ungar om hon var upptagen med att använda sin bettstyrka på sex ton för att krossa benen på sitt byte?”

Enligt paleontologerna tyder placeringen av fossilerna på att denna Tyrannosaurus förmodligen var på väg för att få sina ägg tinade och fertiliserade för inkubation när hon blev utplånad av en gigantisk asteroid tillsammans med största delen av djurlivet på planeten.

Fler söker arbete med hjälp av flaskpost

Fler och fler arbetsförmedlare uppmanar arbetssökande att söka via flaskpost. ”Det viktiga är att skilja sig från mängden”, är rådet. Arbetsmarknadsministern håller med. Drick kaffe

Det är bekräftat: Alla hatar Microsoft

Den sextonåriga andraårsgymnasisten Becky Atherton meddelar idag att hon som siste person som inte hatat Microsoft nu ”tröttat på att vara annorlunda” och från och

error: Innehållet är skyddat!