Kapitalismen knäckt av taktfasta rop och indignerade skyltar

Efter flera århundraden som världens ledande ekonomiska system, avled kapitalismen på fredagen. Det inträffade när Wall Street-campare äntligen fick den på fall med skyltar och slagord. Demonstranterna kräver nu att avlösaren blir “något häftigt” som innefattar gatufester, cirkuskonster och gratis produkter från Apple.

En lamslående tystnad bredde ut sig på Wall Street när en man från börsens balkong annonserade att kapitalismen avlidit. Segern var äntligen vunnen och nu kunde alla demonstranter som samlats på finansgatan i protest mot kapitalismen, äntligen gå hem.

Efter ett par minuter började jublet att sprida sig bland de samlade demonstranterna, som konsekvent framställt sig som representanter för de “99 procenten” som inte tillhör de superrika. Att de resterande 98,997 av de 99 procenten inte var på plats, gjorde bara segern över kapitalismen så mycket mer imponerande.

Nytt ekonomiskt system ska ha affischer av Banksy

“Det är så häftigt att vi får ett nytt system! Förr hade vi kapitalismen men den var gammal och dålig. Nu kommer det något som är helt nytt och säkert mycket häftigare!” förklarar Peter Faye, en 27-årig student i ekonomi, och får stöd av sin partner, den 21-åriga Trisha Burnett:

“Förhoppningsvis kan vi även bli av med det där demokratin, när det är alla möjliga andra än unga arga männniskor som samlas i stora grupper som bestämmer. Det är helt fel att alla de vanliga människorna som har trista jobb och äter lasagne också ska ha inflytande, när de inte ens kan ropa något argt om banker eller måla en indignerad skylt”, säger hon och fortsätter:

“Det vi vill ha är något annat. En styrelseform som är verklig och annorlunda och som gör oss mätta, nöjda och ekologiska. En styrelseform där man håller spontana gatufester med cirkus och musik, och där de enda affischerna är av Banksy.”

På frågan om demonstranterna kunde vara mer konkreta när det gäller deras framtidsvisioner, blir svaret:

“Nej, vi är mest missnöjda. Att hitta en konkret politik överlåter vi till andra”, säger Trisha Burnett.

En av demonstranterna är dock villig att vara lite mer specifik. Josh Winters, 23, vet vad han vill se i ett nytt ekonomiskt system.

“Jag tycker det är helt fel att några få har mycket pengar. Jag har inte särskilt mycket pengar och det är ju rimligt om de ger mig mer av deras när de nu har så mycket. Och en gratis iPad.”


Översättning: CE översättningsbyrå

NATO vill införa demokrati i Italien

NATO vill genomföra en militär intervention i Italien för att införa demokrati och rättsstat. Landets styrkor utgör inte något militärt hot enligt generalerna. Istället fruktar

error: Innehållet är skyddat!