Hipsters: ADHD är passé

Svenska hipsters är trötta på att ständigt fler får diagnosen ADHD. Därför skippar de både medicin och diagnoser till förmån för mer sällsynta sjukdomar som borderline och Tourettes syndrom.

Medan vuxna får ställt ADHD-diagnoser som aldrig förr, slutar den speciella gruppen hipsters att ta medicinen Ritalin för sina ADHD-problem. Detta i protest mot det ökande antalet både unga och vuxna som får diagnosen. ADHD är passé, och hipsters vägrar att bli stigmatiserade som en del av mainstreamkulturen.

Drömmen är borderline

“Jag är så bummed out (trött på det, red.)”, förklarar Krille.

Som alla landets övriga hipsters boende på Söder, funderar nu Krille på att få en ny diagnos som är mer sällsynt och trendig.

”Jag har läst allt om borderline och tycker att det verkar fab (förkortning av det engelska ordet fabulous, red.). Så nu hoppas jag att min läkare kan se att jag är feldiagnostiserad. I verkligheten är jag alltså histrionisk borderline, och när jag får den diagnosen kommer jag vara super psyched (otroligt lycklig, red.)”, förklarar han.

Krille skulle även nöja sig med Tourettes syndrom, som han menar passar bra till “en eldig, högtravande och oförutsägbar konstnär” som han.

Hipsters får diagnoser – läkare får frid

Dagens Dagblad ringde sedan till Läkarföreningen. Dels för att undersöka möjligheterna för att Krille kan få sin borderlinediagnos, men även för att höra varför antalet ADHD-diagnoser ökat så våldsamt.

Ordföranden i Läkarföreningen, Peter Spatt, känner till gruppen hipsters.

”De är insisterande och ser lustiga ut. Vi orkar inte lyssna på dem. Därför arbetar vi efter devisen ‘de får en diagnos – vi får frid. Så det skulle inte vara några problem med borderline”, menar Spatt.

På frågan om det ökade antalet både unga och vuxna som diagnostiseras med ADHD, tvekar inte ordföranden.

”Depression, stress, ADHD, och allt det där. Det är mycket lättare att skapa en diagnos efter de här människorna. Då är de snabbt ute på banan igen – och det är ju inte billigt att hänvisa till en psykolog.”


Översättning: CE översättningsbyrå

Ja, CIA övervakar din Facebook-profil

Dagens Dagblad kan avslöja att CIA uppnått full åtkomst till alla svenskars Facebook-profiler. Just nu kan topphemliga agenter vara i full färd att genomsöka dina

error: Innehållet är skyddat!