IT-chefer i USA tvingas extraknäcka

På grund av den senaste tidens rasande börskurser, speciellt inom IT- och tekniksektorn, har många av teknikbolagens högsta chefer i USA tvingats skaffa extraknäck.

”Det har varit tufft på sistone”, sade Jim Morgan från Applied Materials. ”Vissa av oss har förlorat många miljoner dollar bara under de senaste månaderna, för att inte nämna hur illa det har varit det senaste året. Så jag tyckte det var bäst att försöka få tillbaka åtminstone en del av det på något sätt. Vill du förresten ha pommes frites till den där?”

John Chambers, vd på Cisco Systems, håller med. ”Det handlar om den genuina entreprenörsandan. Jag menar, tänk efter – jag har förlorat ungefär hälften av min förmögenhet. Jag har gått från att vara miljardär till en simpel multimiljonär! Det är en hel del pengar! Trodde du att jag bara skulle sitta still och vänta på att de eventuellt kom tillbaka av sig själv? Visst, det kommer att ta ett tag, men jag skall nog få tillbaka det som är mitt. Sa du förresten hörnet av Market Street och Powell Lane? Det blir $32:50.”

Vissa chefer har haft mera tur. Steve Ballmer, vd på Microsoft, har nyligen varit på turné som dansare för popgruppen Destiny’s Child. Bandets stjärna, Beyonce Knowles, förklarade vid en konsert nyligen: ”Vi såg honom hoppa omkring i den där utvecklarvideon, så jag vände mig till LeToya och sa: ’Oooh, LeToya, vi bara måste ha den där killen med oss på turnen’.” Steve Ballmer var inte tillgänglig för en kommentar.

Andra har varit mera kraftfulla i sin taktik. Anställda vid Oracle har klagat över att Larry Ellison har hotat med att avskeda sina anställda om han inte får tvätta vindrutorna på deras bilar. ”Han bara står där vid utfarten med en hink och en svamp”, sade Tim Gibbons, databaskonstruktör. ”När någon skall åka hem, så springer han fram till bilen med en sprayflaska i ena handen och förtryckta uppsägningsbrev i den andra – det är riktigt ruggigt! Säkerhetsvakterna har försökt tala honom tillrätta två gånger, men bägge gångerna har de fått sparken och så fortsätter han bara. Han är inte ens speciellt bra. Jag har ränder över hela rutan och så missade han en massa insekter!”

Hockeyns hippa trendlejon brädade

Under förra veckan, då världens ledande modehus presenterade sina vårkollektioner, blev det obönhörligt tydligt att ishockeyns trendsättare till slut kommer att avsättas från sin fasta

Öka stressen i ditt liv

Vägra att göra något åt problem som ligger och mal. Skjut upp, grubbla och om möjligt, avstå från en del sömn på kuppen. Gör en

error: Innehållet är skyddat!