Kalorier som inte räknas

På stående fot

All mat man äter när man står upp är kalorifri. Varför det förhåller sig på detta vis är inte helt klargjort, men de senaste teorierna påvisar ett samband med tyngdkraften. Kalorierna passerar uppenbarligen magtarmkanalen, flödar ner genom benen och genom fotsulorna ner i golvet, som elektricitet. Att gå verkar accelerera förloppet ännu mer, så om du äter glass eller korv på Kiviks marknad blir det faktiskt ett negativt kaloriintag.

Ingen ser dig

Om du äter något, och ingen ser dig innehåller det inga kalorier.

Tv-mat

All mat man äter framför tv:n är kalorifri. Det kan ha att göra med strålningen från apparaten, som inte bara gör kaloriintaget negativt, utan också raderar alla minnen av att någonsin ha ätit dem.

Mat & godis på bio

Mat och godis som äts på bio innehåller inga kalorier eftersom de är en del av underhållningen.

Ojämna kanter

Pajer och tårtor bör skäras ordentligt i jämna bitar eller skivor. Om de inte är det ligger ansvaret för att ordna det på den som ställer undan dem. Personen ifråga måste se till att det blir rättning på kanterna genom att skära bort stötande ojämnheter, som är kalorifria när de äts.

Balanserad mat

Om man dricker sockerfri läsk till chokladkakan tar de ut varandra. Detsamma gäller även mörk & ljus choklad.

Äta med kompisar

När du äter tillsammans med en vän räknas inte kalorierna i din mat, så länge du inte äter mer än din kompis.

Kakor

Delar av kakor innehåller inga kalorier, för när man delar kakan rinner kalorierna ut.

Vänsterhänt mat

Om du har ett glas bål i höger hand, är allting som äts med vänster hand kalorifritt. Flera principer gäller här. Först och främst står du antagligen upp på en bröllopsmottagning eller liknande (se PÅ STÅENDE FOT). Det bildas dessutom ett elektriskt fält. Ett vått glas i ena handen skapar en negativ laddning som neutraliserar polariteten i kalorier som hålls i andra handen. Det är inte helt känt hur det fungerar, men det fungerar åt motsatt håll om du är vänsterhänt.

Mat av medicinska skäl

Mat som medicin räknas aldrig. Denna regel omfattar varm choklad, ljummad mjölk, rostat bröd och Moster Hennys ostkaka.

Matrester

Matrester som finns på skedar och knivar vid förberedandet av matlagning och bakning innehåller inga kalorier.

Vispgrädde, Crème Fraiche, smör

Dessa fungerar som grötomslag som ”drar ut” kalorierna ur vad än det bretts på. Efteråt kan du äta omslaget också, eftersom det har neutraliserat alla kalorier.

Mat på tandpetare

Korv, kallskuret, ost och kex är fettbildande, om de inte spetsas på tandpetare. När man sticker hål i maten rinner kalorierna ut i botten.

Barnmat

Allt som produceras, köps eller är tänkt som barnmat är kalorifri när den intas av vuxna. Barnmat är ett vitt begrepp, innefattande allt från en tesked aprikospuré som äts i undervisningssyfte, till de kakor som bakas för att skickas till högskolestudenten.

Välgörenhet

Scouternas kokosbollar och basarer med hembakt bröd har dispens, och innehåller inga kalorier.

Specialmat

Allt som någon gjort ”speciellt till dig” måste ätas oavsett kaloriinnehåll, eftersom det skulle vara hjärtlöst och okänsligt att inte göra det. Vår välvilja går inte osedd förbi.

Mat med samma färg

Mat med samma färg har samma antal kalorier i sig. Exempel på detta är spenat och päronglass samt svamp och vit choklad. Choklad är en universell färg och går att byta mot vilken som helst.

Nattmat

Nattamat innehåller inga kalorier. Kylskåpets lampa är inte stark nog att visa kalorierna vägen till vad man plockat ut ut kylen.

Forskare fångar naturens minsta partikel

Ryggdunkarna haglade hjärtligt veckan efter upptäckten av en ny, mikroskopisk partikel. Genombrottet som åstadkoms på Linköpings universitet kom efter månader av vad den stolta forskargruppen

Internet går i konkurs

Ledningen för det globala kommunikationssystem som kallas ”internet” gav idag upp och lämnade in en konkursansökan. Internet förväntas stängas av inom en vecka. På en

error: Innehållet är skyddat!