Över en miljon svenskar låtsas att de äger sina egna hem

Trots den svaga ekonomin visar en ny rapport från Bostadsdepartementet idag att rekordhöga 1,2 miljoner svenskar nu deltar i massvanföreställningen att de, och inte deras banker, faktiskt äger sina egna hem.

”Att äga sitt eget hem är för många svenskar (i bankindustrin) en dröm och vi är glada att kunna rapportera att fler svenskar än någonsin nu kan säga att de har (hjälpt svenska låneinstitut så att de har) uppnått den drömmen”, sade en talesman för Bostadsdepartementet.

Efter att ha betalat 20 % i handpenning på ett hus för 4,7 miljoner blev Britta Petersson, sjuksköterska från Falun, officiellt den 1,2 miljonte svensken som deltager i den vitt spridda och accepterade fantasin.

”Ända sedan jag var en liten flicka har jag velat (lura mig själv att tro att jag kunde) äga mitt eget hus”, sade Britta, 35 år gammal. ”Så se bara nu. Jag, lilla Britta Petersson, jag äger faktiskt ett hus som jag kan kalla 100 % (minus 80 %) mitt eget!”

Över hela landet har andra (personer i förnekelse angående deras status som) egnahemsägare uttryckt liknande åsikter.

”Det finns inget som går upp emot att ta en promenad runt ditt (bankägda) hus, för att sedan ställa dig på knä på din (bankägda) gräsmatta och ta en handfull (av bankens) jord. Det får en verkligen att inse hur speciellt en bit land egentligen är”, sade 38-årige Mats Nordgren, som förra året (såg på när hans bank) köpte ett hus för två miljoner i Upplands-Väsby. ”Det får mig att känna det som om jag har något speciellt, som ingen någonsin kan ta ifrån mig (om jag inte missar så mycket som en enda amortering).”

Anders Nilsson, som nyligen trodde att han köpte en bostadsrätt i Solna, tillade: ”Förut, när jag hyrde en lägenhet, och vattnet krånglade, så fick jag hämta fastighetsskötaren så han fick laga det. Om vattnet krånglar nu, så måste jag fixa det själv!… Vänta lite… Varför är det bra nu igen?”

”Tillgångar”, sade Jan Emanuelsson, bankkamrer på Anders Nilssons bankkontor i Solna. ”Kom ihåg att du har tillgångar. Och näst efter rätten att som varje svensk (storföretagare) få bestämma vem som skall väljas in i riksdag och regering, så är det det värdefullaste du kan (låtsas) ha.”

Bättre ett ordstäv än inget alls

Bättre aktiv idag än retroaktiv i morgon. Bättre aldrig än sent. Bättre alltid komma för sent än aldrig komma i tid. Bättre att borsta katten

Hemmafru rånade bank!

En 42-årig hemmafru från Vetlanda utförde ett klumpigt rån mitt i lunchrusningen på Vetlanda Enskilda Sparbank. Med sonens leksaksgevär hotade hon kassörskan på banken. Eftersom

Väldigt korta böcker

Denna vecka tipsar vi om väldigt korta böcker. Faktum är att ingen av böckerna nedan tar mer än två minuter att läsa. Så om du

error: Innehållet är skyddat!