Lösenordstips gör bara saken värre

Arne Trygg, skadereglerare inom försäkringsbranschen, blev frustrerad i morse över den ohjälpsamma ledtråd för lösenordsåterställning som han skapade, vilket gjorde det ännu svårare att få fram lösenordet, enligt sympatiska källor.

”Jag försökte logga in på mitt bankkonto häromdagen”, suckade Trygg. ”Jag hade glömt lösenordet, som jag kom på för kanske fjorton år sedan. Så det slutade med att jag bad om en ledtråd, och allt jag fick för ledtråden var… ”du vet det här”. Vad i…?! Ända sedan dess har jag försökt att koppla ihop punkterna mellan det uttalandet och vad det nu var för nyckel jag skapade med åtta bokstäver, en symbol och en versal.”

Tryggs partner, Janne Flykt, noterade den spänning som skapades av den lättsamma ledtråden.

”Janne är ganska smart när det gäller att minnas saker för det mesta. Han kom ihåg en låt som jag försökt hitta sedan 2009 när jag bara kunde nynna på refrängen. Jag antar att han trodde att han aldrig skulle behöva den här ledtråden”, förklarade Flykt.

”Ända sedan denna akilleshäl sårades har vi inte varit desamma – vi har checkat ut som ’gäst’ vid nästan alla köp på nätet och har börjat gömma pengar i skokartonger igen.”

Dataanalytikern Ben Molner noterar att det är vanligt att man är så djärv när man anger tips för lösenordsåterställning.

”I vår tid har vi ett, kanske två lösenord för allting. Om vi glömmer dem är vi körda, för att uttrycka det milt, så vi har dem fast inprogrammerade. Dessa tips är ofta onödiga, så naturligtvis förekommer det ibland ’det du älskar’ eller ’jag behöver ingen ledtråd’ från överdrivet självsäkra personer”, förklarar Molner.

”Dessa fall, som Tryggs, orsakas av dem som tror att de är rebeller som inte kan hållas i schack av Big Password. Men i och med den utbredda användningen av ansikts- och fingeravtrycksigenkänning och den höga nivån på insamling av mänskliga data kommer katastrofer som denna att bli ett minne blott inom kort.”

Vid pressläggningen hade Trygg setts acceptera sitt öde med ett stön och påbörjat en 27-stegs process för att återställa sitt lösenord.

[social_warfare]
error: Innehållet är skyddat!