Kirurg glömde golfklubbor i patient

En man från nordöstra Lappland led i tre månader av svåra smärtor efter att slarviga läkare glömt ett hel set med golfklubbor i hans kropp efter en operation.

Kjell Lindahl, 67, led av svåra smärtor men läkarna försäkrade honom om att det var normalt att känna ett visst obehag efter en operation. Först efter att Lindahl drabbats av okontrollerbart skramlande så upptäcktes fadäsen.

”Det var ett rent…”, grimaserar Lindahl. ”Jag kunde inte böja mig framåt och när jag la mig ner så drogs mina fötter alltid mot den magnetiska nordpolen.”

Lindahl genomgick en akut operation under vilken förbluffade kirurger plockade ut ett komplett set med trä och järnklubbor, en putter, en sandwedge, elva bollar, tre scorekort och ett par skotskrutiga golfbyxor i nylon.

En kirurg säger så här till oss: ”Det är ganska vanligt att små föremål glöms kvar i patienterna. Jag har till exempel blivit av med tre Rolex-klockor och en plånbok i äkta skinn. Men att glömma kvar ett helt set med golfklubbor i kroppen på en patient är lite väl slarvigt, för att inte säga opassande.

Lindahl har stämt Region Norrbotten på 780 miljoner kronor för fysiskt och psykiskt lidande. Han har också krävt att få behålla golfklubborna men hans advokat betonar att kirurgen ”gärna får tillbaka sina golfbyxor om han vill.”

error: Innehållet är skyddat!