Svenska Fotbollförbundet kräver att Luka Modric läggs till dopningslistan

Det är fusk att som Luka Modric använda ohederliga metoder bara för att vinna fotbollsmatcher. Detta är Svenska Fotbollförbundets åsikt, som kräver åtgärder från UEFA så att även andra har en chans.

Efter nederlaget mot Kroatien i går kväll kritiserar det svenska fotbollsförbundet det europeiska fotbollsförbundet UEFA. SvFF anser att föreningen gör för lite för att bekämpa användningen av prestationsframkallande medel och att detta påverkade det danska landslaget i gårdagens match.

Det är fusk och man har ju inte en chans! Alla som såg matchen i går kväll kunde se att det kroatiska laget använde sig av den kraftfulla prestationshöjaren Luka Modric. Men ingen ingrep och det kan få ödesdigra konsekvenser för Danmark, säger Steen Dahrup, SvFF:s matchmanager för herrarnas landslag.

Han påpekar att Sverige efter gårdagens match kommer att ha mycket svårt att vinna sin Nations League-grupp, vilket annars har varit planen sedan turneringens början. Därför har Svenska Fotbollförbundet kontaktat UEFA med ett krav på att sätta Luka Modric på dopinglistan.

Ett svårfångat litet pepp-piller

Medan UEFA har underlåtit att kommentera, ställde sig Kroatiens tränare Zlatko Dalić nådigt upp för att försvara sin användning av Luka Modric.

Det är sant att vi i många år har använt Luka Modric för att vässa vårt spel, men jag tycker att det är fullt motiverat. Jag förstår inte varför man skulle anse att det är ett prestationshöjande medel. Han är en ju sådan liten sprätt, säger den kroatiska tränaren.

Men det är just problemet att Modric är så liten, säger Steen Dahrup:

Han är ett så svårfångat litet pepp-piller som för det mesta springer omkring nästan obemärkt och gör mirakel för laget. Det är just därför de har kunnat använda honom år efter år utan att någon höjt ett ögonbryn. Det är en smart strategi, eftersom det får resten av oss att se dumma ut om vi vågar påpeka det osportsliga i att använda ett sådant medel.

Dalić också doping

Steen Dahrup tillägger att det inte förvånar honom att Zlatko Dalić vägrar att ta problemet på allvar:

Faktum är att Dalić också borde vara på dopinglistan. Titta bara på hur det kroatiska laget har levererat sedan de satte honom på posten. Det är onaturligt!

error: Innehållet är skyddat!